O turistă a descoperit că i s-au furat bani din bagaje, în camera de hotel: "Dacă tot sunteți în pelerinaj, rugați-vă să facă Dumnezeu dreptate"

Luni, 29 Mai 2023, ora 11:00
6014 citiri
O turistă a descoperit că i s-au furat bani din bagaje, în camera de hotel: "Dacă tot sunteți în pelerinaj, rugați-vă să facă Dumnezeu dreptate"
Turist care intră în camera de hotel FOTO Pixabay

Unii turiști au parte de experiențe neplăcute în timpul vacanțelor. Câteodată sunt nemulțumiți de condițiile de cazare sau de mâncare sau sunt victime ale înșelătoriilor ori ale furturilor.

Este cazul relatat de o turistă care a descoperit că i-au fost furați bani din camera de hotel în timpul unui pelerinaj în Ierusalim, după cum a scris pe Facebook.

"Am o problemă mai complicată, mi s-au furat din camera de hotel din bagaj 100 euro, în Ierusalim, într-un pelerinaj. Am vorbit cu ghidul și a spus că a vorbit la recepție însă nu au ce să facă, iar astăzi am mers eu la manager care nu știa despre situație.

Cum se poate soluționa?

Seiful nu funcționa, și i-am ascuns în troller într-o poșetă și poșeta sub haine, aveam mai mulți mărunți de 10-20 euro și 50 euro și nu sesizam, dacă nu aveam toate cheltuielile notate și toți banii pe care i-am avut cu mine. Nu vreau comentarii de genul ”de ce i-ai lăsat în cameră”, eu i-am ascuns în troller și stăm într-un hotel “religios” plin de icoane, nu mă așteptam la așa ceva, nu am pățit niciodată. La sfatul ghidului nu am ținut toți banii într-un loc pentru a nu ni se fura geanta în aglomerație spre obiective. Vă mulțumesc în avans", a scris femeia pe grupul Avocatul online.

"Sunt în Țară Sfânta, totuși, într-un hotel religios pe care l-a ales ghidul nostru preot, deci nu m-am gândit deloc, după ce se întâmplă este ușor să mă gândesc la 100 de metode prin care puteam să previn, dar este prima oară când se întâmplă așa ceva", a adăugat femeia.

"Sunt multe cazuri în care sunt implicați și ghidul și cei de la hotel"

Mai mulți membri ai grupului au comentat cazul sau i-au dat femeii sfaturi, în comentarii.

"O fi ghidul implicat. Când anunți la recepție un furt din interiorul hotelului, automat este anunțat și managerul."

"Nu știu ce să zic, nu se prea implică, a zis că asta este, că nu are ce să facă… când a auzit șoferul care este de notă 10, a zis “no father, you have to talk, come, come talk” și ne-a dus în camera managerului, care habar nu avea de furt, dar nu a reacționat nici el pozitiv, mă învinovățesc că nu am anunțat că nu funcționează seiful.

Au venit în camera și l-au reprogramat, însă nu mi se pare legal să îmi umble în bagaj, bagajul era clar mutat și am spus de când am intrat în camera către partenerul meu că ne-au mutat bagajele, și că probabil ca să facă patul, când m-am pus în pat am numărat banii am sesizat din prima secundă că lipsește o hârtie de 100 euro, am numărat toți banii, am notiță din 20 mai, se poate observa cu câți bani am venit și o altă notiță actualizată periodic pe zile cu cât am cheltuit", a explicat autoarea postării.

"Îmi pare rău, dar sunt multe cazuri în care sunt implicați și ghidul și cei de la hotel. Dacă tot sunteți în pelerinaj, rugați-vă să facă Dumnezeu dreptate și la sigur vinovatul va fi pedepsit. Doamne ajută!"

"Hotel religios, păi cei mai șmecheri/ hoți sunt religioșii, exemplu Becali.

PS. Nu o să rezolvați nimic, dacă nu sunt camere supraveghere. Singurul păgubit, sau ați pățit mai mulți?"

"Deocamdată singura care am sesizat, de asta am pus în ghilimele hotel religios… eu am venit cumva pentru părinții prietenului, fiindcă își doreau de mulți ani, nu sunt eu cu religia și excursia asta în loc să îmi întărească credința m-a succit de tot, doar marketing din toate obiectivele și bani, bani, bani", a răspuns femeia păgubită.

"Ați făcut o rugăciune?"

"Ați făcut o rugăciune? O să vi se arate hoțul. Mai ales că sunteți pe pământ sfânt."

"Mă crezi că am visat o femeie brunetă care i-a furat? Și am găsit un fir de păr brunet după pe lenjeria de pat fiind albă, și când am văzut camerista era brunetă și se făcea că habar nu are, bine, firul de par se explică, fiindcă ea face curățenie", a mai răspuns femeia.

Eveniment Quarterly Report

Dumitru Buzatu a stat toată noaptea cu procurorii DNA. Decizia luată de magistrații anticorupție în dimineața zilei de sâmbătă
Dumitru Buzatu a stat toată noaptea cu procurorii DNA. Decizia luată de magistrații anticorupție în dimineața zilei de sâmbătă
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns la sediul DNA Iași în dimineața zilei de sâmbătă, 23 septembrie. Acesta a fost adus în jurul orei 4,00 la audieri,...
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 23 septembrie. Zodia care își va schimba total planurile în urma unui apel telefonic
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 23 septembrie. Zodia care își va schimba total planurile în urma unui apel telefonic
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Esti putin...
#turisti, #hotel, #furt, #bani, #pelerinaj, #Ierusalim , #furt