Turiștii care au furat o gondolă din Veneția: ”O foloseau ca o canoe. Păreau fericiți, nu și-au cerut scuze”

Duminica, 23 Octombrie 2022, ora 11:26
3959 citiri
Turiștii care au furat o gondolă din Veneția: ”O foloseau ca o canoe. Păreau fericiți, nu și-au cerut scuze”
Hoții de gondole sunt francezi FOTO Unsplash

Doi turişti la Veneţia au fost reţinuţi pentru că ar fi furat o gondolă, scrie CNN. Cei doi, despre care se spune că ar fi cetăţeni francezi, sunt acuzaţi că au furat telegondola de la staţia Accademia, de lângă faimosul pod cu acelaşi nume, pentru a merge de-a lungul Grand Canale.

Proprietarul gondolei, Giorgio Bognolo, a spus că tot conţinutul bărcii -- o husă, perne, decoraţiuni şi alte obiecte în valoare de câteva sute de dolari -- a fost aruncat în canal.

El a spus că aceştia au fost prinşi atunci când trei localnici într-o barcă care trecea au observat gondola mergând înainte şi înapoi peste canal şi şi-au dat seama că ceva nu era în regulă.

Pe lângă eventualele acuzaţii penale pentru furt calificat, cei doi se confruntă şi cu un dosar civil pentru daune de la Bognolo. Gondolierul a declarat pentru CNN că a fost sunat la 3.10 dimineaţa. de poliţie, care a identificat barca drept fiind a lui.

„O foloseau ca o canoe, dar o gondolă nu este ca o canoe – nu merge direct”, a spus el. "Nu este o barcă uşor de manevrat, se mişcă ici şi colo şi se opreşte. Trei băieţi au văzut imediat că a fost furat, i-au oprit şi au sunat la poliţie. Mi-au salvat gondola, altfel cine ştie unde ar fi ajuns până dimineaţă”, a spus el.

Bognolo a spus că cei doi turişti - despre care se spune că ar fi bărbaţi şi au în jur de 30 de ani - râdeau când a sosit pentru a-şi identifica gondola, care ajunsese la Muzeul Guggenheim, la aproximativ 300 de metri de punctul său de plecare.

"Păreau fericiţi -- cu adevărat fericiţi. Nu şi-au cerut scuze, nu le-a părut rău. Erau reci, era urât, asta m-a durut cu adevărat. Râdeau de parcă totul era un joc. Au făcut un lucru foarte urât -- dacă aş face aşa ceva în Franţa, i-ar închide. Sunt extrem de norocoşi că au făcut-o în Italia. Poliţia ne-a ţinut separaţi, dar mi -ar fi plăcut să-i fi pălmuit”, a afirmat el.

Gondolele nu sunt bărci ieftine produse în masă. Bognolo spune că vasul său sculptat manual şi încrustat a costat 60.000 de euro (59.000 de dolari) şi cheltuieşte 3.000 de euro în fiecare an pentru a-l revopsi. „Gondolele sunt cu adevărat delicate şi frumoase şi este nevoie de mulţi bani pentru a întreţine una”, a spus el. "Este ca şi cum ţi-ai trimite fiica la şcoală. Cheltuiesc o mulţime de bani ţinându-o aşa. Se simte ca şi cum cineva ţi-ar atinge soţia sau fiica ta."

Avocatul lui Bognolo, Augusto Palese, a declarat pentru CNN că clientul său vrea despăgubiri pentru articolele presupuse aruncate din gondolă, plus zgârieturi şi daune aduse navei, în valoare totală de aproximativ 10.000 - 15.000 euro.

De asemenea, se vor solicita daune pentru pierderea veniturilor pentru zilele în care se află în reparaţie, plus „daune morale”.

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Imagini de colecție din Eforie, din 1960: "7000 de oameni ai muncii își petrec aici, în prima serie, concediul de odihnă" VIDEO
Tot mai puțini români își planifică vacanțele pe litoralul din România, din cauza prețurilor prea mari cerute pentru servicii de proastă calitate. Cei care merg, totuși, preferă doar...
#turisti, #furat, #gondola, #Venetia , #stiri internationale