Turiști uitați pe o insulă din Africa de vasul de croazieră în care călătoreau. ”Nu am mai trăit așa ceva”

Marti, 02 Aprilie 2024, ora 11:06
10683 citiri
Turiști uitați pe o insulă din Africa de vasul de croazieră în care călătoreau. ”Nu am mai trăit așa ceva”
Vasul Carnival Valor FOTO: Twitter

Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști care au fost abandonați de vasul de croazieră în care se aflau.

Pasagerii navei au fost debarcați pe o insulă din estul continentului african pentru a explora minunile naturii sălbatice, însă când să plece, 8 pasageri din SUA și Australia au fost uitați și lăsați în urmă.

Turiștii abandonați pe insulă încearcă să se întoarcă acasă de o săptămână, scrie stirileprotv.ro.

„Nu am mai trăit așa ceva până acum”, spune Jill Campbell, una din pasagerele abandonate pe insula africană.

Jill și Jay sunt din Carolina de Sud. Ei se află la 9.591 kilometri de casă. Cei doi s-au filmat și au cerut ajutorul jurnaliștilor din SUA ca să ajungă din nou acasă.

Pasagerii spun că se aflau într-o mică întârziere pe insula São Tomé Príncipe, însă ghidul le-a zis să nu-ți facă griji pentru că nava nu-i va lăsa în urmă.

„Le-am spus că mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ajunge pe vas, dar ei ne-au asigurat că nu este nicio problemă. „Vă putem lua și într-o oră”, ne-au spus”, a declarat Jay Campbell, pasager naufragiat.

În momentul în care au ajuns în port, pasagerii au descoperit că vasul de croazieră a plecat și i-a lăsat în urmă.

„Șeful portului a încercat să contacteze nava, dar căpitanul ambarcațiunii a respins apelul. Am trimis e-mailuri către Norwegian Cruise Line (compania care a organizat croaziera). Am sunat la numărul de urgență al serviciului clienți, iar reprezentanții companiei NCL ne-au spus că singura modalitate prin care putem lua legătura cu nava este să le trimitem e-mailuri, doar că ei nu răspund la e-mailurile noastre”, a mai spus Jay Campbell.

Actele lor au rămas în bagajele de pe vasul de croazieră.

Turiștii s-au urcat pe o barcă cu motor și au mers în larg, cu speranța că vor ajunge vasul din urmă. Vasul de croazieră ar fi trebuit să trimită o barcă de urgență după ei, dar nu s-a întâmplat așa.

„Căpitanul ar fi putut lua decizia de a trimite după noi una dintre bărcile de urgență, să ne preia și să ne urce în siguranță la bordul navei de croazieră, apoi să plece mai departe. Nu aveau nicio escală programată pentru a doua zi într-un alt port, urma să fie doar pe mare”, a completat pasagerul naufragiat.

Șase cetățeni americani și doi australieni au rămas pe insula africană. Mulți dintre ei sunt în vârstă, iar o turistă este în scaun cu rotile și alta este însărcinată.

Pasagerii naufragiați caută soluții pentru a merge acasă. Speră să fie ajutați de autoritățile locale, însă situația se complică pentru că documentele lor se află pe vasul ce i-a abandonat.

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#turisti, #abandonati, #insula, #Africa, #vas croaziera, #vacanta, #cosmar, #acte identitate, #calatorie , #stiri externe