Șapte persoane reținute și peste 8,5 tone de tutun confiscate de Poliția Capitalei într-un dosar de infracțiuni economice

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 13:00
1393 citiri
Șapte persoane reținute și peste 8,5 tone de tutun confiscate de Poliția Capitalei într-un dosar de infracțiuni economice
Peste 8,5 tone de tutun confiscate de Poliția Capitalei FOTO Arhivă Ziare.com

Peste 8,5 tone de tutun au fost confiscate de Poliţia Capitalei, în urma a 16 percheziţii desfăşurate în patru judeţe, iar anchetatorii au stabilit că tutunul era vândut prin firme de curierat, preţul fiind cuprins între 120 şi 180 de lei kilogramul. Şapte persoane au fost reţinute în acest caz.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat luni, că poliţiştii au făcut 16 percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Ilfov, Dolj şi Mureş, într- un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice, în urma cărora au fost confiscate peste 8,5 tone de tutun.

Poliţiştii au precizat că în perioada septembrie 2023 şi până în prezent, 12 persoane, şapte bărbaţi şi cinci femei, cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, folosindu-se de nume fictive, ar fi deţinut şi comercializat aproximativ două tone de tutun de fumat.

“Din cercetări, s-a stabilit că toate comenzile preluate de la clienţi ar fi fost onorate prin firme de curierat, ori prin intermediul unui operator naţional de servicii poştale, preţul de vânzare fiind cuprins între 120 şi 180 de lei kilogramul. În vederea administrării materialului probator, la data de 26 noiembrie 2023, au fost puse în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificată şi ridicată cantitatea de peste 1.5 tone de tutun, prelucrat şi în curs de prelucrare, depozitat în condiţii improprii, prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neplata accizei, fiind de 915.064 de lei”, au precizat poliţiştii.

De asemenea, în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri, printre care un aparat de mărunţit tutun, mai multe cântare electronice, laptop-uri, telefoane mobile, documente ce atestă trimiterile poştale efectuate, precum şi suma de 30.000 de lei, care nu a putut fi justificată.

“Totodată, în urma percheziţiilor efectuate în judeţul Dolj, au fost identificate locaţiile de unde bănuiţii se aprovizionau cu tutun frunze, fiind indisponibilizate 7 tone, urmând ca Autoritatea Vamală Română să dispună conform competenţelor”, a menţionat sursa citată.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani au fost reţinute pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi deţinere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, cu excepţia celor deţinute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri peste 300 de litri.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Coșmar pentru Dănuț Lupu! Poate ajunge din nou în închisoare, după eliberare
Coșmar pentru Dănuț Lupu! Poate ajunge din nou în închisoare, după eliberare
Dănuț Lupu se pregătește să iasă din închisoare, dar fostul internațional ar avea apoi parte de un adevărat șoc. Prosport scrie că fostul dinamovist s-ar putea întoarce în spatele...
Un membru al clanului interlop Ştoacă a fost reținut după ce și-a bătut partenera timp de mai multe ore
Un membru al clanului interlop Ştoacă a fost reținut după ce și-a bătut partenera timp de mai multe ore
Poliţia Capitalei a reţinut, joi, 22 februarie, că un tânăr de 21 de ani, faţă de care sunt făcute cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de violenţă în...
#tutun, #Politia Capitalei, #dosar, #infractiuni economice, #perchezitii , #perchezitii