Ungaria ia în calcul eliminarea TVA la alimentele de bază

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 09:54
2479 citiri
Ungaria ia în calcul eliminarea TVA la alimentele de bază
Alimentele de bază ar putea avea TVA 0% în Ungaria FOTO Pixabay

Parlamentul de la Budapesta analizează o propunere de eliminare a TVA la alimentele de bază: TVA 0%. Măsura a fost discutată de parlamentari luni, 13 iunie, anunță Agrointeligența care citează agroinform.hu.

Propunerea aparține partidului de extremă-dreapta Jobbik, cea mai mare formațiune de opoziție din Legislativul de la Budapesta.

Deputatul Péter Balassa (Jobbik) a explicat că partidul său propune TVA zero la alimentele de bază, ceea ce ar însemna un ajutor uriaș și economii pentru familii. ”Din cauza inflației ridicate, TVA-ul record la prețurile alimentelor ar trebui să rămână mai degrabă în buzunarele oamenilor, iar dacă guvernul nu susține această propunere, este clar că vrea ca oamenii să plătească inflația mare, prețul crizei”, a afirmat Balassa, potrivit agrointel.ro.

Pe de altă parte, János Fónagy, Secretarul de Stat al Primului Ministru, a spus că măsurile guvernamentale vor reduce inflația, dar marja obținută în urma introducerii TVA-ului zero va fi anulată de comerț.

Balázs Barkóczi, un reprezentant al formațiunii Coaliția Democrată (DK), a menționat luni, în cadrul unei conferințe de presă online, că inflația a crescut „accelerat” până la 25% în luna mai, conform unui articol publicat pe portalul de știri G7.hu.

#TVA alimente, #TVA alimente baza, #TVA 0, #Jobbik , #preturi alimente