Acțiunile Twitter au fost suspendate și vor fi retrase de la bursa din New York pe 8 noiembrie. Planurile lui Elon Musk

Autor: N.G.
Vineri, 28 Octombrie 2022, ora 20:09
5443 citiri
Acțiunile Twitter au fost suspendate și vor fi retrase de la bursa din New York pe 8 noiembrie. Planurile lui Elon Musk
Elon Musk este noul proprietar al Twitter

Acțiunile Twitter au fost suspendate vineri de bursa din New York, NYSE, care a declarat că preluarea platformei este „încheiată”, după mai bine de șapte luni de răsturnări de situație, potrivit AFP.

Valoarea acțiunilor Bluebird a rămas blocată la 53,70 dolari, nu departe de prețul propus de Elon Musk, adică 54,20 dolari.

Acțiunile Twitter vor fi retrase de la bursa de la New York pe 8 noiembrie, potrivit unui nou document depus la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse. Acest lucru vine la o zi după ce Elon Musk a finalizat preluarea companiei după un proces îndelungat, joi târziu. De altfel, retragerea de la tranzacționare are loc la aceeași dată cu alegerile de la mijlocul mandatului din SUA.

"Bursa de Valori din New York notifică prin prezenta SEC cu privire la intenția sa de a retrage întreaga clasă de valori mobiliare declarate de la listarea și înregistrarea la Bursă la deschiderea activității din data de 08 noiembrie 2022, în conformitate cu prevederile Regulii 12d2-2 (a)", se arată în documentul depus, potrivit techcrunch.com.

De asemenea, acesta a indicat că fuziunea dintre Twitter și filiala X Holdings II, Inc. a lui Musk a fost finalizată. X Holdings I, Inc. a lui Musk va deține acum toate acțiunile rețelei de socializare.

Twitter nu va trebui să facă dezvăluiri trimestriale, cum ar fi numărul lunar de utilizatori activi sau câștigurile sale, în calitate de companie privată. Dar instituțiile financiare care i-au împrumutat bani lui Musk vor face presiuni asupra miliardarului pentru a face compania profitabilă.

Compania de social media va forma probabil un nou consiliu de administrație după ce membrii actuali se vor dizolva. De asemenea, Musk va trebui să aleagă o nouă echipă executivă, deoarece una dintre primele sale măsuri după preluarea controlului a fost concedierea directorului general Parag Agrawal, a directorului financiar Ned Segal, a consilierului general Sean Edgett și a șefului departamentului de politică juridică, încredere și siguranță Vijaya Gadde. Este probabil ca Musk să își asume deocamdată funcția de CEO, dar pe termen lung ar putea să o predea altcuiva.

Un raport al Bloomberg a precizat că Agrawal va primi aproape 50 de milioane de dolari, în timp ce Segal și Gadde vor primi câte 37 de milioane de dolari și 17 milioane de dolari fiecare, ca parte a pachetului de compensații.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#Twitter, #actiuni, #bursa, #New York, #Elon Musk , #stiri Elon Musk