Elon Musk le-a făcut angajaților de la Twitter dormitoare în sediul firmei. "Este un alt semn de lipsă de respect"

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 11:42
3122 citiri
Elon Musk le-a făcut angajaților de la Twitter dormitoare în sediul firmei. "Este un alt semn de lipsă de respect"

După ce a făcut concedieri în masă la Twitter, Elon Musk, noul proprietar, a decis ca mai multe birouri din sediul companiei să fie transformate în dormitoare, scrie revista „Forbes”, care citează două surse din cadrul firmei.

Luni, angajaţii care au venit la muncă la sediul companiei din San Francisco au fost întâmpinaţi de dormitoare sărăcăcioase, cu saltele nedesfăcute, perdele terne şi monitoare gigantice în sala de conferinţe - o îmbunătăţire semnificativă, totuşi, faţă de situaţia „saltea gonflabilă şi sac de dormit” prezentată de un angajat al Twitter în noiembrie. Una dintre camere are chiar şi o plantă.

O fotografie a unui astfel de dormitor transformat, văzută de Forbes, arată o mochetă portocaliu deschis, o noptieră din lemn şi ceea ce pare a fi un pat matrimonial, completat de o lampă şi două fotolii de birou, care vor să creeze o atmosferă prietenoasă la locul de muncă.

O sursă a declarat că angajaţilor nu li s-a spus nimic, aşa că au presupus că paturile sunt pentru ca angajaţii esenţiali păstraţi de companie să poată rămâne peste noapte la birou. "Nu arată bine. Este un alt semn tacit de lipsă de respect. Nu a existat nicio discuţie. Pur şi simplu, au apărut paturile", au comentat aceştia.

Luna trecută, CEO-ul Elon Musk le-a cerut miilor de angajaţi din companie să aleagă dacă pleacă sau rămân, cu condiţia să lucreze intens în ceea ce el a numit "Twitter 2.0". De când a preluat funcţia de proprietar şi director general, Musk a concediat cel puţin jumătate dintre angajaţii Twitter, iar alţii au plecat din proprie iniţiativă.

Nu este clar câte astfel de dormitoare există, dar sursa Forbes crede că că sunt poate "între patru şi opt pe etaj", recunoscând că "par confortabile".

O altă sursă a precizat că mai multe dintre camere se aflau la un etaj care era în mare parte gol. Angajaţii au remarcat însă că în coşul de gunoi al unei camere se aflau gunoaie, ceea ce dădea impresia că cineva a stat acolo. "Oamenii stau deja până târziu în noapte, aşa că are sens, într-o oarecare măsură", a spus sursa.

La jumătatea lunii noiembrie, Elon Musk a scris pe Twitter că va lucra şi va dormi la birourile corporaţiei de pe Market Street până când organizaţia "va fi reparată". Acel tweet a fost şters între timp.

Musk a mai afirmat anterior că a dormit în sediile companiilor sale. Odată, în 2018, a scris pe Twitter că "a dormit la fabrică", referindu-se la fabrica Tesla din Fremont, California.

Directorul general al Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii pe marginea noilor informaţii, în timp ce departamentul său de comunicare pare să fi fost complet desfiinţat de la preluarea platformei de social media de către Musk.

Între timp, mai mulţi foşti angajaţi au început să dea în judecată Twitter pe motiv că nu li s-ar fi respectat contractul de muncă. Luni, un grup de oameni de serviciu al căror contract cu Twitter nu a fost reînnoit au intrat în grevă şi au manifestat în faţa sediului.

#Twitter, #angajati twitter, #Elon Musk, #CEO , #Twitter