Cum sa iti promovezi afacerea

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 18:23
5060 citiri
Cum sa iti promovezi afacerea
Foto: All Women Stalk

Simplul fapt ca detii o afacere nu iti asigura succesul sau castiguri pe masura asteptarilor. Mediul este unul competitiv, mai ales in perioada de criza, cand consumatorul a devenit mult mai atent cu achizitiile pe care le face.

Pentru a evita un faliment sau o descrestere a vanzarilor, trebuie sa iti promovezi afacerea, sa o faci cunoscuta. Cei de la All Women Stalk iti recomanda mai multe metode de promovare a afacerii tale, fara sa fie nevoie sa platesti sume mari.

Daca initial Facebook era doar o retea de socializare, odata cu dezvoltarea a devenit o platforma ideala pentru promovarea businessului. Daca nu ai departament propriu de marketing este cazul sa faci o pagina de Facebook. Poti angaja o persoana care sa se ocupe de gestionare, in mod profesionist, in asa fel incat potentialii clienti sa nu se simta agasati, ci incantati si dispusi sa iti cumpere produsul.

Cheia este de a oferi informatii noi, interesante intr-un mod natural si optimist. Facebook ofera, de asemenea, publicitate pentru un pret mic.

Nu doar Facebook iti ofera posibilitati de promovare. Pe lista se afla si Twitter. Important e sa nu uiti ca twett-urile trebuie sa fie optimiste. Din cand in cand, poti sa le dai urmatorilor tai o reducere sau oferte speciale. De asemenea, nu uita ca un cont de twitter presupune informatie proaspata.

Ca afacerea ta sa aiba succes poti sa angajezi o firma de profil ca sa iti faca un site de prezentare. Dar sa fie unul profesional, altfel mai bine nu il faci deloc. O alta metoda de promovare este presa locala. E mai bine sa trimiti comunicate in presa locala, unde sigur vei gasi reprezentanti ai nisei tale, decat presei centrale. Sansele sunt mai mari sa iti promovezi bussinesul in presa locala.

Iti faci afacerea cunoscuta prin intermediul sponsorizarilor. Poti sponsoriza tricouri pentru o echipa de copii, pe care poti imprima un logo discret. Se pot face multe campanii prin intermediul unui eveniment la care sunteti sponsor, asa ca profita de oportunitatile care iti ies in cale.

Oamenii iubesc concursurile si promotiile, asa ca acestea sunt o alta modalitate foarte buna de a va promova afacerea. Din nou, fii creativ, si asigurate ca promotia sau concursul se vor adresa persoanelor potrivite, care sa se transforme in clienti.

O alta metoda de promovare a afacerii tale este cea verbala, din gura in gura. Oamenilor le place sa vorbeasca despre experientele lor pozitive si negative cu intreprinderile locale.

Utilizeaza oricare dintre aceste instrumente de promovare a afacerilor, dar nu uita ca e nevoie de creativitate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#metode promovare afacere, #Facebook Twitter site , #Facebook