Facebook, detronata de fuziunea Twitter cu Apple?

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 09:34
3934 citiri
Facebook, detronata de fuziunea Twitter cu Apple?
Foto: personal-trip.com

Desi Facebook este cea mai mare retea sociala, pozitia sa dominanta ramane inca sub amenintare, din cauza listarii dezastruoase pe bursa si a scaderii pretului la actiuni.

Astfel, cursa pentru detronarea afacerii lui Mark Zuckerberg ramane valabila, noteaza Yahoo Finance.

Zuckerberg admite ca listarea Facebook pe bursa a fost o dezamagire

Eric Jackson, seful fondului speculativ Ironfire Capital, considera ca Twitter este compania care va reusi sa doboare Facebook, in urmatorii trei ani.

Numarul total de utilizatori ai acestei retele sociale ramane insa un mister. In timp ce un studiu recent indica ca exista 500 milioane de conturi, raportul companiei din primavara trecuta arata ca, de fapt, sunt doar 140 milioane de persoane care folosesc Twitter-ul. Insa oricare ar fi situatia, acest site de micro-blogging nu se compara cu Facebook-ul, care are aproape un miliard de utilizatori.

In aceste conditii, cum va reusi Twitter sa doboare gigantul din social media?

Jackson aminteste ca desi reprezentantii Facebook au declarat recent ca dispozitivele mobile reprezinta viitorul, Twitter a inteles deja acest lucru de mult mai mult timp.

"Facebook este un site mare care acum trebuie sa incapa intr-un ecran minuscul", a completat Jackson.

Insa succesul pe dispozitvele mobile va fi dat de vanzarile de spatiu publicitar, iar seful Ironfire Capital crede ca Twitter va reusi acolo unde Facebook a esuat. Iar acest lucru se vede deja, in conditiile in care reclamele lor sunt mai accesate decat cele de pe reteaua lui Zuckerberg.

In timp ce Twitter poate mai usor sa afle pasiunile si interesele utilizatorilor sai, esenta Facebook ramane in continuare distribuirea fotografiilor si a statusurilor.

Apple trebuie sa cumpere Twitter

Cu toate acestea, cea mai importanta miscare pentru Twitter nu va fi sa ajunga cea mai mare reta de socializare, ci sa fie preluata de un gigant IT.

"Este o eroare din partea Apple ca nu a cumparat-o pana acum. Cred ca Tim Cook ar trebui sa investeasca aici", a spus Jackson, care a evidentiat ca mesajele de 140 de caractere de pe Twitter au devenit "extrem de importante" pentru noua televiziune care va fi dezvoltata de Apple.

"Inchipuiti-va un TV conectat la web, care are in partea de jos a ecranului mesaje de pe Twitter si reclame pe care Apple vrea sa ti le arate - mi se pare un lucru foarte firesc", a conchis seful Ironfire Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#Facebook razboi Twitter, #Apple preluare Twitter, #Apple cumparare Twitter, #Twitter Facebook retele sociale , #Facebook