Ministrul turc de Externe, dupa replica rasista a arbitrului Sebastian Coltescu. "Este o crima impotriva umanitatii". Si presedintele Recep Erdogan a reactionat dur

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 00:17
18090 citiri
Ministrul turc de Externe, dupa replica rasista a arbitrului Sebastian Coltescu. "Este o crima impotriva umanitatii". Si presedintele Recep Erdogan a reactionat dur
Sebastian Coltescu FOTO Hepta

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a scris pe Twitter, dupa incidentul in care a fost implicat arbitrul Sebastian Coltescu, ca rasismul este o crima impotriva umanitatii.

"Sustinem pozitia clubului de fotbal Basaksehir impotriva rasismului, care este o crima impotriva umanitatii", a scris el.

Si presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reactionat pe retelele de socializare dupa ce Sebastian Coltescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul BB.

"Reprezentanta noastra condamna cu tarie remarcele rasiste facute impotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Basaksehir si cred ca UEFA va face demersurile necesare. Suntem neconditionat impotriva rasismului si discriminarii in sport si in toate domeniile vietii. Nu, rasismului", a scris presedintele turc, pe Twitter.

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reactionat pe Twitter, dupa ce arbitrul de rezerva al meciului PSG - Istanbul BB, Sebastian Coltescu, a fost acuzat de rasism.

"Rasismul este o crima impotriva umanitatii! Suntem alaturi de reprezentanta nostra, Basaksehir", a scris el.

Turcii solicita inlocuirea arbitrului de rezerva, pentru a accepta ca meciul intrupt de mai bine de o ora si jumatate sa se poata relua. Insa dupa ce UEFA a anuntat ca Sebastian Coltescu nu va mai fi pe teren, o parte a jucatorilor echipei turce tot nu vrea sa reia partida.

Clubul Istanbul Basaksehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", dupa ce arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu l-ar fi facut "negru" pe un oficial al gruparii turce la meciul cu PSG, din ultima etapa a Grupei H a Ligii Campionilor.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de romani, a fost intrerupt, in minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au parasit terenul dupa ce arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu ar fi folosit cuvantul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspetii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Hategan, iar Sebastian Coltescu l-a atentionat pe central ca o persoana din staff-ul echipei turce trebuie sanctionata. Coltescu ar fi folosit cuvantul "negru" despre acea persoana, potrivit lefigaro.fr.

Hategan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost international camerunez, iar turcii au decis sa iasa de pe teren dupa mai multe discutii cu brigada si cu alti oficiali ai meciului.

Brigada romana care a fost delegata la acest meci este formata din centralul Ovidiu Hategan, asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe si rezerva Sebastian Coltescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scandal coltescu, #istanbul paris , #Romania