Fondatorul Twitter: Inca ma trezesc noaptea transpirat cand am cosmaruri despre plata chiriei

Duminica, 11 Mai 2014, ora 18:03
2901 citiri
Fondatorul Twitter: Inca ma trezesc noaptea transpirat cand am cosmaruri despre plata chiriei

Biz Stone, cofondator al retelei de microblogging Twitter, a povestit despre cum, in ciuda faptului ca firma sa are o valoare la bursa de 19 miliarde de lire sterline, are noaptea cosmaruri in care nu poate sa-si plateasca chiria.

La 6 ani dupa ce a infiintat Twitter, Stone, acum in varsta de 40 de ani, si a carui avere nu este cunoscuta, dar despre care se banuieste ca ar fi in jur de 200 de milioane de dolari, se poate socoti bogat.

Reteaua numara aproximativ 200 de milioane de utilizatori care schimba aproximativ 500 de milioane de mesaje zilnic. Toata lumea, de la presedintele Obama la Papa Francisc are un cont, scrie The Telegraph.

Cu toate astea, spune el, "inca am cosmaruri despre plata chiriei apartamentului pe care nu prea puteam sa mi-l permit in 2008. Ma trezesc transpirat, apoi imi dau seama ca acum as putea sa cumpar tot blocul in care stateam atunci".

"Lucram la Google atunci de vreo doi ani, ca parte a echipei care se ocupa de bloguri. Imi placea locul, dar cu toate astea nu ma potriveam. Incepusem in 2003, dupa ce s-a spart bula dotcomurilor si cand Google era plin de IT-isti. Pe mine ma interesa doar arta si ma intrebam adesea cum naiba am nimerit acolo", a povestit Biz Stone intr-o carte biografica.

"Google facea traiul foarte usor pentru studentii care locuiau in campusul lor. Aveau biciclete frumos colorate si stralucitoare, iti dadeau micul dejun, pranzul si cina, puteai chiar si sa te tunzi, sau sa folosesti spalatoria. Era usor sa nu mai pleci, ceea ce ei si doreau, bineinteles", isi aminteste Stone.

Stone si cativa din prietenii lui interesati de arta s-au revoltat impotriva sistemului si luau autobuzul spre oras, unde preferau sa manance in micile cafenele, sau in barurile sportive. "Oamenii Google se uitau la noi ca la niste nebuni", scrie el.

Stone a crescut intr-o periferie bogata din Boston, dar parintii sai au fost saraci. In timpul adolescentei, Stone a trebuit sa curete pajisti si sa lucreze intr-un magazin de piese de computer pentru a-si completa veniturile.

In 1999 el a lansat primul site de bloguri, numit Xanga. A plecat dupa doi ani pentru a se alatura Google, unde si-a revenit financiar si a inceput sa isi plateasca o parte din datoriile pe care le acumulase pana atunci.

Impreuna cu prietenul sau Ev Williams a plecat de la Google pentru a realiza un alt proiect propriu. Twitter a fost rezultatul unei zile de discutii intre cei doi si dezvoltatorii de software Jack Dorsey si Noah Glass.

"Am sarbatorit cand s-au adunat primii 5000 de utilizatori. Apoi lucrurile au luat-o in sus. De la 20.000 de mesaje in ziua de 12 martie 2007, s-au facut 60.000 pe 13 martie", si-a amintit fondatorul Twitter.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...