Fondatorul Twitter: Inca ma trezesc noaptea transpirat cand am cosmaruri despre plata chiriei

Duminica, 11 Mai 2014, ora 18:03
3094 citiri
Fondatorul Twitter: Inca ma trezesc noaptea transpirat cand am cosmaruri despre plata chiriei
Foto: Reuters

Biz Stone, cofondator al retelei de microblogging Twitter, a povestit despre cum, in ciuda faptului ca firma sa are o valoare la bursa de 19 miliarde de lire sterline, are noaptea cosmaruri in care nu poate sa-si plateasca chiria.

La 6 ani dupa ce a infiintat Twitter, Stone, acum in varsta de 40 de ani, si a carui avere nu este cunoscuta, dar despre care se banuieste ca ar fi in jur de 200 de milioane de dolari, se poate socoti bogat.

Reteaua numara aproximativ 200 de milioane de utilizatori care schimba aproximativ 500 de milioane de mesaje zilnic. Toata lumea, de la presedintele Obama la Papa Francisc are un cont, scrie The Telegraph.

Cu toate astea, spune el, "inca am cosmaruri despre plata chiriei apartamentului pe care nu prea puteam sa mi-l permit in 2008. Ma trezesc transpirat, apoi imi dau seama ca acum as putea sa cumpar tot blocul in care stateam atunci".

"Lucram la Google atunci de vreo doi ani, ca parte a echipei care se ocupa de bloguri. Imi placea locul, dar cu toate astea nu ma potriveam. Incepusem in 2003, dupa ce s-a spart bula dotcomurilor si cand Google era plin de IT-isti. Pe mine ma interesa doar arta si ma intrebam adesea cum naiba am nimerit acolo", a povestit Biz Stone intr-o carte biografica.

"Google facea traiul foarte usor pentru studentii care locuiau in campusul lor. Aveau biciclete frumos colorate si stralucitoare, iti dadeau micul dejun, pranzul si cina, puteai chiar si sa te tunzi, sau sa folosesti spalatoria. Era usor sa nu mai pleci, ceea ce ei si doreau, bineinteles", isi aminteste Stone.

Stone si cativa din prietenii lui interesati de arta s-au revoltat impotriva sistemului si luau autobuzul spre oras, unde preferau sa manance in micile cafenele, sau in barurile sportive. "Oamenii Google se uitau la noi ca la niste nebuni", scrie el.

Stone a crescut intr-o periferie bogata din Boston, dar parintii sai au fost saraci. In timpul adolescentei, Stone a trebuit sa curete pajisti si sa lucreze intr-un magazin de piese de computer pentru a-si completa veniturile.

In 1999 el a lansat primul site de bloguri, numit Xanga. A plecat dupa doi ani pentru a se alatura Google, unde si-a revenit financiar si a inceput sa isi plateasca o parte din datoriile pe care le acumulase pana atunci.

Impreuna cu prietenul sau Ev Williams a plecat de la Google pentru a realiza un alt proiect propriu. Twitter a fost rezultatul unei zile de discutii intre cei doi si dezvoltatorii de software Jack Dorsey si Noah Glass.

"Am sarbatorit cand s-au adunat primii 5000 de utilizatori. Apoi lucrurile au luat-o in sus. De la 20.000 de mesaje in ziua de 12 martie 2007, s-au facut 60.000 pe 13 martie", si-a amintit fondatorul Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Biz Stone fondator Twitter cosmaruri chirie, #Biz Stone amintiri cosmar plata chirie, #Biz Stone saracie tinerete Twitter , #stiri Twitter