Twitter a suspendat 70 de milioane de conturi de "fake news" in doar 2 luni. Cum a reactionat Trump?

Sambata, 07 Iulie 2018, ora 22:52
4074 citiri
Twitter a suspendat 70 de milioane de conturi de "fake news" in doar 2 luni. Cum a reactionat Trump?
Foto: Arhiva Pixabay

Twitter a suspendat in doua luni peste 70 de milioane de conturi suspectate ca propaga informatii false, in cadrul luptei sale impotriva activitatilor rau intentionate.

Conform Washington Post, care citeaza date confirmate de Twitter, nivelul suspendarilor este in medie de peste un milion pe zi si a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, cand peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar intr-o saptamana. Tendinta ramane aceeasi in iulie, a precizat Washington Post.

Principalele retele de socializare, in frunte cu Facebook si Twitter, au introdus reguli mai stricte pentru publicitatea politica, dupa criticile puternice privind "laxismul" in fata proliferarii de informatii false in timpul campaniei electorale din SUA din 2016. In numeroase cazuri, mesajele erau postate de conturi automate sau de conturi din Rusia.

In mai, Twitter a anuntat introducerea in curand a unor noi reguli pentru cei care vor anunturi politice: ei vor trebui sa furnizeze documente autentificate prin care sa poata atesta ca se afla intr-adevar in SUA. In contextul in care in noiembrie vor avea loc alegeri la jumatate de mandat pentru Congres, candidatii vor trebui la randul lor clar identificati ca atare pe contul lor.

In februarie, justitia americana a inculpat 13 cetateni rusi acuzati ca au participat la "un razboi informational impotriva SUA" pe retelele de socializare, exacerband tensiunile rasiale si politice in timpul campaniei electorale pentru a-l favoriza pe candidatul republican Donald Trump si pentru a o denigra pe contracandidata acestuia, democrata Hillary Clinton. Procurorul special Robert Mueller desfasoara de peste un an o ancheta pentru a stabili daca echipa de campanie a lui Trump s-a asociat voluntar cu oficiali rusi pentru a favoriza alegerea miliardarului, lucru pe care Trump il respinge.

"Twitter se debaraseaza de conturi false cu o viteza record", a scris sambata presedintele american pe aceasta retea de socializare pe care o foloseste zilnic, intrebandu-se daca cele ale New York Times si Washington Post, doua ziare pe care le ataca permanent pentru relatarile lor politice, nu se numara printre conturile sterse.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Twitter conturi fake news milioane sterse , #stiri Twitter
Comentarii