O metoda la indemana prin care iti poti gasi un nou loc de munca - Unii o folosesc zilnic

Miercuri, 21 August 2013, ora 08:06
11778 citiri
O metoda la indemana prin care iti poti gasi un nou loc de munca - Unii o folosesc zilnic
Foto: Indiatimes.com

Desi LinkedIn este reteaua de socializare preferata pentru gasirea unui loc de munca, chiar si Twitter-ul poate fi o unealta utila atunci cand vrei sa faci o schimbare din punct de vedere profesional.

Cei de la AOL Jobs au alcatuit o lista cu sfaturi prin care le poti demonstra ca esti candidatul perfect prin intermediul mesajelor postate pe site-ul de microblogging.

1. Lauda-te cu cunostintele tale

Daca ai cunostinte solide in domeniul tau si doar colegii de birou stiu acest lucru, atunci iti va fi greu sa obtii un post nou.

Insa ai putea sa publici tweet-uri care sa contina stiri sau scurte comentarii despre industria in care activezi. In acest mod, vei demonstra ca esti la curent cu noutatile din domeniu, iti extinzi influenta in reteaua de socializare si vei putea atrage mai usor atentia oamenilor.

Cum poti gasi informatii interesante pe care sa le distribui prin Twitter? Poti folosi site-ul SmartBrief.com sau te poti abona la newslwtter-urile publicatiilor de prestigiu.

2. Arata ce stii sa faci

Din ce in ce mai multi angajatori pun pret pe aptitudini si abilitati care nu pot fi invatate usor, iar Twitter-ul este unealta perfecta pentru a-ti arata calitatile tuturor.

De exemplu, daca locul de munca pe care ti-l doresti necesita perspicacitate si o atitudine pozitiva, atunci pe contul tau de Twitter nu trebuie sa existe comentarii negative sau continut indoielnic. In fapt, trebuie sa le arati altora ca esti un exemplu in ceea ce faci.

De asemenea, exprimarea concisa este un alt atu pe care il poti valorifica prin aceasta retea de socializare, deoarece trebuie sa iti expui o idee in doar 140 de caractere.

Mareste-ti cercul de cunostinte online

Nu te va ajuta foarte mult in gasirea unui job nou daca vei comunica doar cu prietenii sau rudele pe Twitter, asa ca trebuie sa iti largesti cunostintele pe reteaua de socializare.

Poti folosi site-ul WeFollow.com pentru a descoperi alti oameni pasionati de aceleasi lucruri ca si tine, le poti da "follow" si poti initia sau participa la discutii interesante, prin care te vei putea face remarcat.

Invata lucruri noi

Intr-o lume obsedata de viteza, este foarte greu sa tii pasul cu toate noutatile dintr-un domeniu. Insa daca ai reusit sa iti creezi un grup de oameni activi si cu cunostinte solide pe Twitter, atunci vei putea afla cele mai recente stiri accesandu-ti doar contul de pe reteaua de socializare.

De altfel, de vreme ce site-ul nu are restrictii in ceea ce priveste persoanele carora la poti da "follow", atunci iti poti construi usor o lista cu persoane, companii sau site-uri de stiri pe care sa le urmaresti si cu care sa interactionezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#cautare job Twitter, #cariera Twitter, #cautare locuri munca Twitter, #angajari Twitter, #locuri munca Twitter , #utilizatori