Politicienii, mai greu de tras la raspundere: Twitter inchide un site extrem de util

Joi, 04 Iunie 2015, ora 15:36
2304 citiri
Politicienii, mai greu de tras la raspundere: Twitter inchide un site extrem de util
Foto: Arhiva Ziare.com

De acum incolo nu va mai fi atat de usor sa-i tragem pe politicieni la raspundere, pentru ca Twitter a inchis site-ul Poliwoops. Acesta monitoriza paginile oficialilor pentru a depista postari sterse, pe care le republica apoi pe aceasta platforma.

Gestionat de Sunlight Foundation, un ONG american, Politwoops era un fel de caine de paza al retelei sociale. Uneori, postarile sterse de politicieni erau simple greseli de tastare sau gramaticale, insa alteori oficialii erau prinsi cu mata-n sac, dupa ce se afla ca stergeau mesaje care contraziceau propriile declaratii initiale pe o anumita tema sau alte postari incriminatorii, noteaza Business Insider.

O retea sociala spune "stop" mesajelor violente: Ce schimbari va face

Unul dintre cele mai notabile incidente pe care Poliwoops l-a scos la lumina a fost momentul in care mai multi politicieni i-au urat bunvenit unui soldat american tinut ostatic de talibani care a revenit in Statele Unite, iar apoi si-au sters postarile dupa ce cazul a devenit controversat politic.

Nicko Margoliea, care gestioneaza Politwoops, declara anul trecut ca platforma "le permite jurnalistilor si cetatenilor sa ii traga la raspundere pe oficiali" si ca ii ajuta "sa vada imaginea in ansamblu a declaratiilor publice ale politicienilor, nu doar versiunea actuala a opiniilor lor".

Twitter si mina de aur - postarile tuturor

Reprezentantii Twitter au explicat ca, desi reteaua sociala sustine misiunea fundatiei americane, platforma a fost inchisa pentru ca incalca politicile de protectie a datelor.

Twitter a subliniat ca "respectarea vietii private a tuturor utilizatorilor reprezinta o prioritate pentru noi, indiferent ca utilizatroii sunt anonimi sau membri ai Congresului".

Miscarea a provocat revolta, unele voci spunand ca politicienii nu au asteptari atat de mari in ceea ce priveste viata privata, tinand cont de faptul ca sunt persoane publice si decidenti politici.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Twitter politicieni, #raspundere politicieni Twitter, #postari sterse politicieni , #utilizatori