Schimbare majora la Twitter din 19 septembrie

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 11:16
2486 citiri
Schimbare majora la Twitter din 19 septembrie
Foto: Arhiva Ziare.com

Utilizatorii Twitter vor putea sa scrie postari mai lungi, aceasta fiind cea mai mare schimbare de la lansarea retelei sociale incoace.

Limita de 140 de caractere face parte din ADN-ul platformei cu logo de pasare, fiind practic una din asa-numitele "limitari frumoase" care a diferentiat reteaua sociala condusa de Jack Dorsey de celelalte si a transformat-o intr-una dintre cele mai importante surse de informare din lume.

Asa ca Twitter nu va renunta la ea, dar va face o schimbare importanta.

Astfel, incepand cu 19 septembrie, nu vor mai fi luate in calcul elementele multimedia si citatele pentru contorizarea celor 140 de caractere, deci fotografiile, clipurile video sau animatiile cu link-urile aferente vor fi excluse de la numaratoare.

De asemenea, numele utilizatorilor plasate la inceputul postarilor nu vor mai fi nici ele contorizate.

Asta inseamna ca practic vom putea scrie postari de maximum 140 de caractere, chiar daca adaugam un link sau raspundem la un comentariu.

Citeste si despre masurile luate de Twitter impotriva spam-urilor si hartuirii

Dar cum a luat nastere aceasta limitare?

Twitter a luat nastere ca un mijloc de comunicare prin intermediul SMS-urilor. In ciuda evolutiei si mutarii online, unde o astfel de limitare nu mai era necesara, Twitter a ales sa ramana la formula initila.

Cu toate ca e un element definitoriu, succesul Twitter nu sta insa in limita de 140 de caractere, ci in ordinea posturilor din timeline. Spre deosebire de Facebook, care foloseste un algoritm de selectie, postarile afisate pe Twitter sunt in ordine invers cronologica, facand din aceasta retea sociala o excelenta sursa de informatii in timp real.

Twitter avea in Romania, in septembrie 2015, peste 379.000 de utilizatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Twitter postari mai lungi, #Twitter schimbare postari, #Twitter limita caractere , #utilizatori