O retea sociala da in judecata FBI - SUA ar vrea sa spioneze fara sa se afle

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 11:43
1872 citiri
O retea sociala da in judecata FBI - SUA ar vrea sa spioneze fara sa se afle

Twitter a anuntat ca va da in judecata FBI si Departamentul de Justitie american. Reteaua de socializare vrea sa obtina dreptul de a publica mai multe informatii despre supravegherea utilizatorilor sai de catre agentiile guvernamentale din SUA.

Compania a lansat un raport pe aceasta tema in iulie, insa nu a avut voie sa precizeze cu exactitate cate cereri de spionaj a primit, scrie Fox News.

Twitter considera ca este indreptatita, in baza Primului Amendament, sa raspunda ingrijorarilor utilizatorilor sai si sa ofere informatii despre scopul supravegherii agentiilor guvernamentale.

Scandal de spionaj: Ce s-a intamplat cu SUA si companiile sale dupa deconspirare

Care este miza

Agentiile guvernamentale americane au acces de mult timp la retele de telefonie mobila sau la companiile de Internet pentru a prinde criminalii si teroristii.

De asemenea, FBI a incercat in repetate randuri sa convinga companii precum Google, Skype sau retelele sociale sa ii garanteze accesul la datele lor pentru a putea pune mana pe emailuri, conversatii video, poze si altele.

Mai mult, cu cateva zile in urma a iesit la iveala faptul ca Yahoo a fost amenintata cu o amenda de 250.000 de dolari pe zi daca nu va inmana informatiile cerute de agentiile guvernamentale despre utilizatorii sai.

Companiile IT sustin ca ofera Executivului aceste date, doar daca cererea este insotita de un ordin judecatoresc, iar pentru a asigura transparenta procesului, ele vor sa faca publice detalii referitoare la intentiile statului.

Pana in ianuarie 2014, gigantii din tehnologie nu aveau voie sa sufle nicio vorba despre acest tip de activitati. Dupa aceasta data, Google, Facebook, Yahoo si LinkedIn au obtinut un compromis de la Departamentul de Justitie, care le-a permis sa publice cat de des li se cer informatii despre utilizatorii lor.

Totusi, Twitter vrea sa obtina mai multe lucruri: de exemplu, vrea sa aiba voie sa arate si ce fel de informatii sunt cerute de catre agentiile guvernamentale.

Citeste si:
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
Co-liderul AUR George Simion a mers duminică, 16 ianuarie, la Oradea într-o acțiune electorală. Simpatizanți și membri AUR au participat duminică la o acțiune în centrul Oradei de...
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani. De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță...