Twitter si LinkedIn, in picaj liber? Investitorii sunt ingrijorati

Luni, 10 Februarie 2014, ora 08:15
2092 citiri
Twitter si LinkedIn, in picaj liber? Investitorii sunt ingrijorati
Foto: Guardian Liberty Voice

Doua mari retele de socializare abia mai rezista pe piata, se arata intr-un raport recent. Este vorba despre Twitter si LinkedIn, care au inregistrat un picaj major in ceea ce priveste cresterea numarului de utilizatori sau venituri, fara de care niciun astfel de proiect nu poate supravietui.

Cu toate ca profilul celor doua retele sociale difera, Twitter adresandu-se celor care vor sa tina legatura cu prietenii, iar LinkedIn fiind un instrument profesional, ambele sunt dependente de utilizatori, al caror numar trebuie sa creasca in permanenta pentru a se putea dezvolta, scrie Guardian Liberty Voice, care citeaza un raport Wall Street Journal.

Utilizatorii Twitter trimit 50 de milioane de mesaje pe zi

LinkedIn a inregistrat, anul trecut, o crestere a numarului de utilizatori cu 47%, insa veniturile retelei de socializare au scazut cu 60%. Pe de alta parte, Twitter a semnalat o crestere in cazul vanzarilor si, implicit, a veniturilor, insa cresterea numarului de utilizatori a stagnat, aflandu-se de o buna perioada la un nivel de minim istoric.

Asadar, cele doua proiecte incep sa isi piarda competitivitatea pe piata. Cu toate ca investitiile s-au mentinut la un nivel acceptabil, oamenii de afaceri sunt ingrijorati in legatura cu viitorul celor doua companii.

Reteaua LinkedIn a atins 200 de milioane de membri

Desi Twitter si LinkedIn se afla in picaj, reprezentantii retelelor sunt increzatori ca, in viitorul apropiat, vor reusi sa atarga un numar mare de utilizatori.

LinkednIn sustine ca, recent, a investit in proiecte care vor avea efecte in viitor, pe termen lung, astfel explicandu-se pierderile din prezent. Totodata, in ciuda stoparii cresterii numarului de utilizatori, Twitter inregistreaza rezultate mai bune decat Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#utilizatori Twitter, #utilizatori Linkedin, #picaj Twitter, #picaj LinkedIn, #venituri Twitter, #venituri LinkedInd , #utilizatori