Utilizatorii Twitter trimit 50 de milioane de mesaje pe zi

Marti, 23 Februarie 2010, ora 14:23
1282 citiri
Utilizatorii Twitter trimit 50 de milioane de mesaje pe zi
Foto: AFP

Aproape 600 de mesaje sunt postate pe Twitter in fiecare secunda, ceea ce inseamna aproximativ 50 de milioane de mesaje noi in fiecare zi.

Twitter, care a fost lansat in 2007, s-a bucurat de o crestere masiva a traficului in ultimele luni. In primul an erau trimise in jur de 5.000 de mesaje pe zi, iar pana in 2008 numarul a crescut la 300.000. In 2009, numarul mesajelor a crescut cu 1.400 de procente, ajungand la 35 de milioane pe zi, potrivit statisticilor studiate de The Telegraph.

Reprezentantii serviciului de socializare spun ca mesajele sunt de fapt mult mai multe pentru ca, dupa ce sunt create, ele sunt trimise catre cei care le urmaresc.

20% din aceste mesaje, adica aproximativ 83 pe secunda, se refera la produse sau branduri, potrivit presedintelui departamentului de comunicare al Twitter.

Totusi, activitatea pe Twitter este mai mica decat cea de pe alte retele de socializare sau de media-sharing. Youtube a anuntat recent ca sunt urmarite un miliard de clipuri pe zi, iar Facebook se lauda ca utilizatorii petrec pe site 8 miliarde de minute in fiecare zi si trimit in jur de un miliard de mesaje pe zi.

Twitter atrage, insa, tot mai multi utilizatori pe masura ce persoane importante incep sa trimita mesaje prin intermediul lui. Printre cei mai faimosi utilizatori care si-au facut cont recent se afla Eric Schmidt de la Google, Bill Gates si Dalai Lama.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Twitter numar utilizatori, #Twitter mesaje pe zi, #Facebook numar utilizatori, #Youtube numar clipuri video , #utilizatori