Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Veste buna pentru utilizatorii Twitter, inclusiv pentru romani

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 10:17
2469 citiri
Veste buna pentru utilizatorii Twitter, inclusiv pentru romani
Foto: Twitter/Twitter

Twitter a anuntat o schimbare pe care multi utilizatori o doreau: extinderea numarului de caractere la 280, de la 140.

Initial, schimbarea va fi disponibila doar pentru un grup mic de utilizatori, dupa care, daca se va dovedi de bun augur, va fi extinsa. Este vorba mai degraba despre un test, insa Twitter crede ca feed-back-ul va fi unul bun.

Twitter a transmis ca a ajuns la concluzia ca trebuie marit numarul caracterelor mai ales pentru anumite limbi, asa cum sunt engleza, spaniola, portugheza si franceza, in comparatie cu altele, asa cum sunt japoneza, coreeana sau chineza, arata Tech Crunch.

Asa dupa cum explica Twitter, cea de-a doua grupa de limbi, favorizata in prezent, poate transmite dublul informatiei intr-un mesaj de aceleasi dimensiuni.

Din propriile studii, Twitter a ajuns la concluzia ca numai 0,4% dintre mesajele in japoneza au maximum de caractere in prezent, 140, fata de 9%, in engleza.

Apoi, s-a descoperit ca mesajele in japoneza au circa 15 caractere, in medie, comparativ cu 34, pentru cele mai multe in limba engleza.

Prin urmare, aceasta noua limita, de 280 de caractere, va fi disponibila doar pentru unele limbi. Exceptie vor face japoneza, chineza si coreeana.

De mentionat e totusi faptul ca Jack Dorsey, CEO al Twitter, declara anul trecut ca limita de 140 de caractere este o "constrangere frumoasa" si ca Twitter nu va renunta la ea.

Mesajele companiei s-au schimbat insa in ultimele luni, pe masura ce Twitter a inceput sa permita, intr-un singur mesaj, pe langa postarea de fotografii, GIF-uri, sondaje, video-uri si citate, si propriile ganduri (cuvinte) ale utilizatorului.

Citeste si Twitter ar putea lansa in premiera un serviciu de socializare pe baza de abonament

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Twitter dubleaza numar caractere permise, #Twitter mareste numar caractere 280, #Twitter mareste numar caractere limbi , #utilizatori