Walter distruge "U" Cluj. A plecat cu jucatorii, acum vrea si bani

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 11:33

   

Walter distruge "U" Cluj. A plecat cu jucatorii, acum vrea si bani
Florian Walter, fostul patron al Universitatii Cluj si actual presedinte al Petrolului Ploiesti, pare ca vrea sa falimenteze formatia din Ardeal. Daca in vara a parasit Clujul cu cei mai buni jucatori, acum omul de afaceri vrea sa primeasca aproape 4 milioane de euro de la "U".

Tribunalul Comercial Cluj a respins, luni, solicitarea Universitatii Cluj a de intra in insolventa. Daca stirea in sine nu spune foarte multe, dosarul depus de "sepcile rosii" in instanta releva lucruri incredibile.

Astfel, datoriile reale ale clubului sunt de 30 de milioane de lei, aproximativ 6,6 milioane de euro. Cea mai mare parte din aceasta datorie, in jur de 4 milioane de euro, o revendica nimeni altul decat fostul patron, Florian Walter!

Oameni care au avut acces la dosar sustin ca datoriile Universitatii au fost chiar umflate artificial de Florian Walter.

"Florian Walter revendica, din totalul de 6,6 milioane de euro datorii, 4 milioane de euro. Daca va controla procedura de insolventa, lucrurile nu vor sta bine pentru club. Am mari dubii ca toti banii pe care Walter ii solicita sunt bani pe care Walter i-a adus la club. Spre exemplu, baza de pregatire 'Dan Anca' a fost construita pe fundatia controlata de Walter si era inchiriata clubului, unde tot Walter era actionar. Totul pentru a creste si mai mult datoria pe care echipa o are catre actionarul majoritar. Un lichidator independent ar putea verifica toate aceste lucruri si sa le anuleze daca au fost umflate din pix", a explicat o sursa pentru site-ul stiridecluj.ro.

Mai mult, sursa citata sustine ca ideea insolventei i-a apartinut tot lui Walter, care, din postura de principal creditor, ar controla clubul daca acesta ar intra sub administrare judiciara.

Actualul presedinte de la Petrolul ar vrea sa controleze si Universitatea pentru a-si acoperi neregulile din trecut si pentru a scapa basma curata din ancheta demarata de DIICOT.

"Intr-o procedura de insolventa, cel care are cei mai multi bani de recuperat controleaza din punct al votului procedura. Astfel, Walter se protejeaza de o atragere a raspunderii personale si in acelasi timp va controla si lichidatorul, care va ajuta la aranjarea transferurilor frauduloase", a mai precizat sursa citata.

In momentul in care a plecat de la Universitatea Cluj, Florian Walter a luat cu el nu mai putin de 12 jucatori. Atunci, omul de afaceri sustinea ca renunta la orice alte pretentii de la clubul ardelean, fiind dispus sa il cedeze gratis autoritatilor locale sau sa il vanda cu un leu altui investitor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2201 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
AntonBeton
rank 2
Asa patesc cluburile din Ardeal ...
... cind se incurca cu mitici.
Vezi si Poli Timisoara!
Campeono
rank 5
un nerusinat...
cit despre Poli...Amigo AntonBeton@...de vina sunt Nasu si Mitica...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor