UBS risca o amenda record de 1 miliard de dolari in scandalul Libor

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 14:12
2493 citiri
UBS risca o amenda record de 1 miliard de dolari in scandalul Libor
Foto: Daylife

Grupul financiar UBS ar putea primi o amenda record de 1 miliard de dolari in scandalul privind manipularea ratei interbancare Libor.

Banca si autoritatile din mai multe state se afla in negocieri de ultim moment, iar oficialii UBS ar putea fi de acord cu amenda pana luni, astfel incat sa scape de acuzatii, potrivit unor surse, citate de Financial Times.

Amenda ar fi mai mult decat dublul celei platite de Barclays, de 450 de milioane de dolari, in aceasta vara, tot in scandalul manipularii Libor.

In plus, amenda ar veni intr-un moment foarte dificil pentru banca elvetiana, care a suferit pierderi de 377 de milioane de dolari din cauza problemelor de la listarea pe bursa a retelei de socializare Facebook. De asemenea, luna, unul din traderii sai a fost condamnat la inchisoare, pentru cea mai mare frauda bancara din istoria Marii Britanii. Pierderile bancii au fost, in acest caz, de 2,3 miliarde din cauza tranzactiilor ilegale ale traderului, plus cele 29,7 milioane de lire sterline platite drept amenda autoritatilor britanice.

In urma cu doua luni, oficialii bancii au luat decizia suprimarii a 10.000 de posturi, iar divizia de investitii a fost mult redusa.

Rata Libor este formata pe baza rapoartelor zilnice ale bancilor privind dobanzile la care s-ar putea imprumuta de la alte banci si este importanta deoarece, pe baza acesteia, se stabilesc si dobanzile la credite de tot felul, de la cele de consum, la cele imobiliare, de exemplu. Potrivit acuzatiilor, bancile ar fi manipulat rata astfel incat sa obtina castiguri ilegale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#amenda record UBS, #manipulare Libor UBS , #stiri UBS