UBS, somata sa dezvaluie identitatea a 52.000 de clienti

Joi, 19 Februarie 2009, ora 23:17
1290 citiri
UBS, somata sa dezvaluie identitatea a 52.000 de clienti

Justitia din Statele Unite a cerut joi ca banca elvetiana UBS sa dezvaluie fiscului identitatea a circa 52.000 de clienti americani titulari de conturi secrete ilegale, reprezentand active de aproximativ 14,8 miliarde dolari.

Ministerul de justitie american a anuntat intr-un comunicat ca a depus plangere impotriva UBS, joi la Miami, pentru ca un judecator sa oblige banca elvetiana sa livreze aceste informatii, arata AFP, potrivit NewsIn.

Plangerea a survenit a doua zi dupa anuntarea unui acord intre UBS si autoritatile americane, potrivit caruia UBS acceptase sa plateasca 780 milioane dolari pentru a solutiona o afacere de evaziune fiscala si s-a angajat sa dezvaluie identitatea clientilor pe care i-a ajutat sa scape de fisc.

Ministrul elvetian al Finantelor, Hans-Rudolf Merz, a declarat joi ca UBS va transmite informatii cu privire la 250 sau 300 de clienti americani ai bancii, dand asigurari ca "secretul bancar ramane intact".

UBS indicase in urma cu cateva luni ca a administrat in Elvetia 19.000 de conturi ale clientilor americani nedeclarate la fisc, al caror cuantum se ridica la 18 miliarde dolari, potrivit unui raport al Senatului american.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#UBS identintate clienti, #justitie SUA, #evaziune fiscala clienti , #stiri UBS
Comentarii
E
eoiu
rank 1
15 milarde sunt bani de buzunar fata de trilioanele care le-au papat bancile
A
avarii
rank 1
He he! Se tem de revolutii oamenii noii ordini, au inceput sa se faca ca cauta