Nikolai Patrușev, unul dintre cei mai influenți oameni de la Kremlin: "Moscova nu este în război cu Kievul, ci cu NATO"

Luni, 09 Ianuarie 2023, ora 22:46
4743 citiri
Nikolai Patrușev, unul dintre cei mai influenți oameni de la Kremlin: "Moscova nu este în război cu Kievul, ci cu NATO"
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev/ FOTO: quora.com

Moscova nu este în război cu Kievul: ciocnirea actuală este o confruntare militară între NATO și, mai ales, Statele Unite și Anglia, cu Rusia, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, scrie TASS.

"Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire între Moscova și Kiev, aceasta este o confruntare militară între NATO și, mai ales, Statele Unite și Anglia, cu Rusia. De teamă de contactul direct, liderii NATO îi conduc pe ucraineni la moarte sigură", a declarat Patrușev, conform TASS.

Patrușev a adăugat că, cu ajutorul unei operațiuni militare speciale, Rusia „își eliberează regiunile de ocupație și trebuie să pună capăt experimentului sângeros al Occidentului de a distruge poporul fratern ucrainean”. „Nu suntem în război cu Ucraina, pentru că prin definiție nu putem avea ură față de ucrainenii de rând”, afirmă oficialul rus.

Secretarul Consiliului de Securitate a remarcat că tradițiile ucrainene sunt apropiate de poporul rus, la fel cum moștenirea poporului rus este inseparabilă de cultura ucrainenilor. „Vă rugăm să rețineți că în Crimeea limba ucraineană este păstrată ca una dintre limbile de stat. Centrele culturale ucrainene, ansamblurile de cântece și dans ucrainene continuă să funcționeze în multe orașe”, a mai menționat sursa citată.

Într-un interviu acordat pentru aif.ru, Nikolai Patrușev, omul care i-a acuzat în trecut pe „anglo-saxoni” că au ca scop nimicirea „etniei ruse”, spune acum că Occidentul pune în aplicare un „experiment sângeros pentru a distruge proporul fratern ucrainean”. Continuând în aceeași notă cinică și diversionistă, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei susține că Putin a declanșat războiul pentru a „pune capăt” acestui experiment și a „elibera regiunile ocupate” în Ucraina. Practic, în timp ce emite teorii nefondate despre un așa-zis plan al Occidentului de eliminare a ucrainenilor, Patrușev neagă totodată suveranitatea și independența țării vecine.

De cealaltă parte, Ucraina, susținută în principal de Occident, respinge aceste teorii și denunță un război de expansiune de tip imperial.

#ucarina, #razboi, #Rusia, #invazie, #NATO, #SUA, #nikolai patrusev , #Rusia