Baaklini, Bogatu, Preda si Chebutiu - cercetati in libertate

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 11:02
1875 citiri
Baaklini, Bogatu, Preda si Chebutiu - cercetati in libertate

Omul de afaceri libanez Said Baaklini, directorii de la UCM Resita Adrian Preda si Adrian Chebutiu, precum si directorul din cadrul Administratiei Porturilor Maritime Eugen Bogatu vor fi cercetati in libertate in dosarul UCM Resita a decis, vineri noaptea, Tribunalul Bucuresti.

Totusi, cei patru au primit din partea judecatorilor interdictia de a parasi tara. .

Astfel, Tribunalul Bucuresti a respins recursul procurorilor DNA fata de decizia prin care instanta inferioara, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, a stabilit, vineri, ca cei patru pot fi liberi.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva si irevocabila. Cei patru vor mai sta, insa, in arest pana duminica seara, cand expira mandatul emis anterior de judecatori.

Judecatoria Sectorului 1 a discutat, joi, mentinerea in arest a celor patru, trimisi in judecata in legatura cu o returnare nelegala de TVA in valoare de 60 de milioane de euro. Magistratii au decis, vineri, inlocuirea arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara in cazul acestora, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

DNA a inaintat Tribunalului Bucuresti rechizitoriul intocmit in acest dosar, insa pe 14 februarie, la primul termen, procurorii au solicitat declinarea competentei in favoarea Judecatoriei Sectorului 1, cerere admisa de instanta.

Procurorii anticoruptie au decis trimiterea in judecata a lui Said Baaklini, a directorilor UCM Resita Adrian Chebutiu si Adrian Ciorolan Preda, precum si a directorului de la Administratia Porturilor Maritime Constanta, Eugen Bogatu, in dosarul privind rambursarea de TVA de 60 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Said Baaklini, asociat si administrator la SC Libarom Agri SRL, este acuzat de tentativa de stabilire cu rea-credinta, de catre contribuabil, a taxelor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum si de asociere in vederea savarsirii faptei mentionate anterior.

Adrian Chebutiu, presedinte al consiliului de administratie si director general al SC UCM Resita S.A, este acuzat de complicitate la tentativa de stabilire cu rea-credinta, de catre contribuabil, a taxelor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum si asociere in vederea savarsirii faptei mentionate anterior.

Adrian Coriolan Preda, director executiv al SC UCM Resita S.A, a fost trimis in judecata pentru complicitate la tentativa de stabilire cu rea-credinta, de catre contribuabil, a taxelor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum si asociere in vederea savarsirii faptei mentionate anterior.

De asemenea, Eugen Bogatu, director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta SA, a fost trimis in judecata pentru favorizarea infractorului si intermediere de operatiuni comerciale de catre persoana care, in virtutea atributiilor de serviciu, are obligatia de a supraveghea si controla un agent economic privat, daca fapta este de natura de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#UCM Resita frauda, #acuzati frauda UCM Resita , #Adrian Chebutiu