Ucraina trimite un avertisment Rusiei: Loviturile Kievului care îl pot zdruncina pe Putin VIDEO

Joi, 09 Februarie 2023, ora 00:33
12056 citiri
Ucraina trimite un avertisment Rusiei: Loviturile Kievului care îl pot zdruncina pe Putin VIDEO
Oleksii Danilov a declarat că Ucraina este capabilă să lovească ținte din Rusia FOTO: Newweek

Se apropie cu pași repezi aniversarea unui an de la invadarea Ucrainei de către armata lui Putin, iar războiul continuă să înregistreze mii de pierderi de vieți omenești de ambele părți.

Acum, Ucraina, prin vocea lui Oleksii Danilov, trimite un avertisment Moscovei care spune că forțele Kievului au capacitatea de a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei.

Secretarul Consiliului pentru securitate națională și apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, care a acordat un interviu la televiziunea americană CNN, a afirmat că în prezent Kievul dispune de arme proprii care pot distruge obiective militare din interiorul Rusiei, lucru care ar putea zdruncina puterea lui Putin.

Aliații occidentali au interzis armatei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să folosească arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc și, deși au avut loc atacuri în Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina, oficialii ucraineni nu au revendicat niciodată în mod direct responsabilitatea.

Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul

Oleksiy Danilov a declarat pentru CNN că Ucraina nu ar trebui să folosească arme de producție occidentală pentru a ataca în interiorul granițelor Rusiei.

"În ceea ce privește teritoriul rusesc, nimeni nu ne interzice să distrugem ținte cu arme produse în Ucraina", a declarat Danilov. "Avem noi astfel de arme? Da, avem".

Danilov nu este primul oficial ucrainean care vorbește despre lovituri care au loc în interiorul Rusiei. Kirilo Budanov, șeful Serviciului de informații al Apărării din Ucraina, a vorbit cu ABC News într-un interviu difuzat la începutul lunii ianuarie despre această posibilitate.

În timpul interviului acordat CNN, Danilov a mai spus că are impresia că președintele american Joe Biden va autoriza în cele din urmă trimiterea de avioane de luptă F-16 în Ucraina.

"Este doar o chestiune de timp până când vom primi avioane F-16", a declarat Danilov pentru postul de televiziune. "Vor veni cu siguranță. Din păcate, între timp, ne pierdem oamenii în timp ce luptăm pentru independența noastră".

În timp ce SUA și alți aliați occidentali au fost recent de acord să îi ofere lui Zelenski tancuri de luptă, liderii au fost reticenți în a oferi avioane de luptă. Totuși, câțiva oficiali europeni au declarat că ar fi dispuși să furnizeze avioanele în circumstanțele potrivite.

Liderul unei țări NATO face un joc dublu, fiind prieten cu Putin: Biden și alianța gata să explodeze împotriva lui

Când a fost întrebat despre F-16 în timpul unei conferințe de presă din ianuarie, premierul polonez Mateusz Morawiecki a indicat că țara sa ar fi dispusă să furnizeze Ucrainei avioanele dacă această mișcare ar veni în acord cu NATO, conform Newsweek.

La începutul lunii ianuarie, ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, a declarat că Țările de Jos ar lua în considerare furnizarea de avioane de luptă F-16 Ucrainei dacă Kievul ar face o astfel de cerere.

Budanov a mai declarat pentru ABC News că armata sa ar putea ataca în mod liber forțele rusești staționate în Crimeea, peninsulă invadată și anexată de președintele rus Vladimir Putin în 2014. "Crimeea este teritoriu ucrainean, putem folosi orice armă pe teritoriul nostru", a spus el.

Putin se confruntă cu o problemă gravă: Orașul din Rusia unde a venit războiul din Ucraina VIDEO
Putin se confruntă cu o problemă gravă: Orașul din Rusia unde a venit războiul din Ucraina VIDEO
Deși războiul Moscovei din Ucraina a intrat în al treilea an, liderul de la Kremlin nu a dat niciun semn că ar vrea să termine prea curând conflictul. Cu toate astea, Vladimir Putin se...
Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Cum vede Ucraina cererea lui Putin pentru crearea unei zone-tampon: Dovadă că războiul va escalada
Consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat luni, 18 martie, că ideea liderului rus, Vladimir Putin, de a crea o zonă tampon în interiorul teritoriului ucrainean este un...
#Ucraina atac Rusia, #Ucraina atacuri planuite Rusia, #atacuri Ucraina, #Ucraina razboi, #ucraina rusia, #drone ucraina , #Razboi Ucraina