„Forța“ este cu Ucraina: Mark Hamill, Luke Skywalker din Războiul Stelelor, vocea aplicației de avertizare de raid aerian

Vineri, 31 Martie 2023, ora 00:51
2179 citiri
„Forța“ este cu Ucraina: Mark Hamill, Luke Skywalker din Războiul Stelelor, vocea aplicației de avertizare de raid aerian
Mark Hamill, Luke Skywalker din Războiul Stelelor FOTO Twitter

Mark Hamill, în vârstă de 71 de ani, este un susținător al Ucrainei după invazia Rusiei din 24 februarie 2022. Actorul din Războiul Stelelor, Mark Hamill, ce-l joacă pe pe Luke Skywalker, și-a împrumutat vocea emblematică unei aplicații de avertizare împotriva raidurilor aeriene utilizate în toată țara în timp ce războiul continuă.

"Atenţie. Alertă de raid aerian”, spune vocea calmă, dar urgentă. „Mergeți la cel mai apropiat adăpost.” Legenda din Războiul Stelelor, Mark Hamill, a înregistrat mesaje pentru versiunea în limba engleză a aplicației Air Alert.

El anunță cinci tipuri de pericol: atac cu rachete, bombardament, lupte de stradă, radiații și amenințare chimică.

Actorul din Războiul Stelelor, Mark Hamill, ce-l joacă pe pe Luke Skywalker, și-a împrumutat vocea emblematică unei aplicații de avertizare împotriva raidurilor aeriene utilizate în toată țara în timp ce războiul continuă.

"Atenţie. Alertă de raid aerian”, spune vocea calmă, dar urgentă. „Mergeți la cel mai apropiat adăpost.”

Aplicația, Air Alert, îi „avertizează ucrainenii că rachetele rusești, bombele și dronele care explodează mortal pot veni”, scrie Associated Press. „Nu fi neglijent”, avertizează vocea lui Hamill. „Încrederea ta excesivă este slăbiciunea ta.”

Când amenințarea este eliminată, Hamill spune: „Alerta aeriană s-a încheiat. Fie ca Forța să fie cu tine”.

Într-un interviu acordat AP, el a spus că este bucuros să ajute, adăugând că „este imposibil să nu fii inspirat de felul în care ucrainenii au rezistat acestei furtuni. Aici stau în confortul propriei mele case când în Ucraina sunt întreruperi de curent, lipsa de hrană și oamenii suferă cu adevărat”, a spus Hamill, care – pe lângă faptul că a jucat rolul maestru Jedi dintr-o galaxie foarte, foarte îndepărtată – trăiește în California. „Mă motivează să fac cât de mult pot”.

Pentru cea mai mare parte a războiului, în aplicație a fost oferită o setare în limba ucraineană cu vocea unei femeie. Dar unii ucraineni, în special cei care au crescut cu Războiul Stelelor, preferă vocea familiară a lui Hamill, care dă vestea proastă că încă un atac rusesc este pe drum.

Mark Hamill a fost numit anul trecut ambasador al proiectului Army Of Drones al UNITED24. Proiectul ajută Ucraina să achiziționeze drone, să le repare și să le înlocuiască și să instruiască oamenii să le folosească.

#ucraina razboi rusia invazie alerta aeriana , #Razboi Ucraina