Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Soldații ucraineni au început antrenamentele pe temutele blindate Bradley. The Atlantic: Timpul este de partea Ucrainei, nu a Rusiei

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 00:06
5310 citiri
Soldații ucraineni au început antrenamentele pe temutele blindate Bradley. The Atlantic: Timpul este de partea Ucrainei, nu a Rusiei
Vehicule blindate Bradley/ FOTO: mil.in.ua/

În lunile următoare, războiul ar putea deveni îngrozitor de sângeros dacă generalii ruși vor continua să trimită în luptă un număr mare de soldați prost pregătiți. Totuși, Ucraina are cele mai multe avantaje care decid de obicei un război.

Forțele sale vor fi mai bine antrenate, mai bine conduse și, cu ajutorul Occidentului, mult mai bine înarmate. Iar determinarea majorității ucrainenilor probabil va rămâne puternică, în parte pentru că nu au de ales decât să câștige, scrie „The Atlantic“.

În aproape toate categoriile de echipamente, armata ucraineană este semnificativ mai puternică astăzi decât în februarie și va continua să devină mai puternică. Aproximativ 20.000 de soldați ucraineni au finalizat acum pregătirea avansată în țările NATO, iar alte mii vor face același lucru în 2023.

Strategia Rusiei se bazează pe mobilizarea mai multor militari. Dar dimensiunea absolută a unei armate nu este în sine un factor decisiv în războiul modern și nu a mai fost de ceva timp. Noii soldați ai Rusiei sunt o materie primă slabă pentru o armată. Pentru a face daune substanțiale unei forțe inamice, soldații trebuie să fie antrenați corespunzător, ceea ce durează cel puțin șase luni și, în mod normal, necesită aproximativ un an. Noua armată a Rusiei nu va avea timp să exerseze împreună manevre înainte de a fi aruncată în luptă.

În mod esențial, tuturor acestor noi recruți trebuie să li se ofere echipamente noi, moderne. Calitatea poate fi decisivă. Dar departe de a-și moderniza echipamentele și de a extinde producția, Rusia pare incapabilă să acopere mai mult de o fracțiune din daunele suferite în ultimele 11 luni. Pe scurt, Rusia nu își adună forțele într-o nouă armată puternică. Adună o versiune inferioară a forței cu care a început războiul, susține publicația.

Soldații ucraineni au început antrenamentele pe „ucigașele de tancuri” Bradley

O nouă înregistrare video distribuită de soldații ucraineni pe rețelele de socializare arată că aceștia au început antrenamentele cu noile vehicule de luptă Bradley primite de Ucraina din partea Statelor Unite.

Înregistrarea video de doar 19 secunde îi arată pe militarii ucraineni în interiorul unui Bradley de fabricație americană, aceștia „jucându-se” cu ușa din spatele vehiculului de luptă.

După cum notează agenția Forbes, în înregistrarea video apărută duminică pe rețelele de socializare pot fi văzuți membri ai Brigăzii 47 de Trupe Aeropurtate ale Ucrainei care s-au deplasat în Germania, la baza americană din apropierea Grafenwoehr, pentru a învăța să opereze vehiculele de luptă cu o greutate de 25 de tone. Germania este una dintre țările europene care au acceptat să antreneze militari ucraineni pe teritoriul său încă de anul trecut.

Este așteptat ca generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, să efectueze luni o vizită la baza militară de la Grafenwoehr pentru a inspecta personal cum decurge programul de instruire al soldaților ucraineni.

General-locotenentul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, a anunțat încă de pe 13 ianuarie în timpul actualizării zilnice privind evoluția „operațiunii militare speciale” că forțele Moscovei au distrus deja 4 vehicule de luptă Bradley. Anunțul a fost pe larg ironizat pe rețelele de socializare, ținând cont că vehiculele de luptă americane nu au ajuns încă în Ucraina.

Vehiculele modernizate M2A2 Bradley ODS au participat la „Operațiunea Furtună în Deșert”, numele dat intervenției americane în Războiul din Golf declanșat de fostul dictator irakian Saddam Hussein în august 1990.

Acestea sunt modelele promise de Statele Unite Ucrainei la începutul lunii februarie ca parte a noului pachet de asistență militară în valoare de 3 miliarde de dolari.

Acest nou pachet de ajutor militar pregătit de Washington pentru Ucraina va include 50 de vehicule de luptă Bradley pentru a spori capacitățile ofensive ale armatei ucrainene.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ucraina razboi rusia invazie soldati ucraineni , #Razboi Ucraina