Atac rusesc cu rachete, într-un mare oraș ucrainean. Riposta ucrainenilor: „Ocupanții sunt în mare panică”

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 07:29
11374 citiri
Atac rusesc cu rachete, într-un mare oraș ucrainean. Riposta ucrainenilor: „Ocupanții sunt în mare panică”
Oraşul ucrainean Dnipro a fost ţinta unui atac cu rachete ruseşti FOTO defenseromania.ro

Oraşul ucrainean Dnipro a fost ţinta unui atac cu rachete ruseşti în noaptea de luni spre marţi, potrivit lui Valentynn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, citat de CNN.

"Mai multe rachete au fost lansate asupra oraşului în această seară. Acestea vizau o întreprindere privată. Au fost distruse instalaţii de producţie. A izbucnit un incendiu", a postat Reznichenko pe Telegram. El nu a dezvăluit identitatea întreprinderii. Dnipro este frecvent ţinta rachetelor ruseşti şi a altor arme cu rază lungă de acţiune. Sâmbătă, Reznichenko a declarat că cel puţin 13 persoane au fost rănite într-un atac cu rachete ruseşti. viewscnt

În satul Velyki Kopani, capturat temporar în regiunea Herson, invadatorii sunt în panică după ce grupul lor de rachete Grad MLRS a fost lovit, transmite Ukrinform.

"Ocupanţii sunt în mare panică în Velyki Kopani... A fost lovit un întreg cluster al lor Grad MLRS pe teritoriul pieţei neterminate. A fost lovit şi personalul", a postat pe Facebook Serhii Khlan, membru al Consiliului Regional Herson.

Potrivit informaţiilor sale, unităţile de militanţi din Daghestan au fost atacate. Este încă imposibil de calculat numărul pierderilor, deoarece nimeni nu are voie acolo, a precizat Khlan.

După cum s-a raportat, invadatorii ruşi s-au îndepărtat de râu pe malul stâng al regiunii Herson, dar o parte din muniţie şi echipament este plasată în apropierea malului râului Dnipro - în Nova Kakhovka, Kakhovka şi Hornostayivka.

Forţele de apărare ucrainene au avariat un pod de cale ferată în apropierea satului Starobohdanivka din regiunea Zaporizhzhia (la 40 de kilometri de Melitopol), care a fost folosit de invadatorii ruşi pentru a livra arme şi echipamente militare, anunţă Ukrinform, agenţia ucraineană de presă.

Declaraţia relevantă a fost făcută de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, relatează un corespondent Ukrinform. În ultima zi, trupele ruseşti au deschis focul cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) asupra poziţiilor Forţelor de Apărare ale Ucrainei şi asupra obiectelor civile de aproximativ 10 ori. persistă ameninţarea atacurilor cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură critică situate în adâncimea teritoriului Ucrainei.

În special, ruşii menţin gruparea aeriană şi navele de război cu rachete de croazieră pregătite de luptă. în direcţiile Volyn, Polissia şi Siverskyi, situaţia a rămas mai degrabă neschimbată. Nu au fost detectate semne de formare a unor grupări ofensive inamice. În direcţia Slobozhanskyi, trupele ruseşti au folosit mortiere şi artilerie cu rachete pentru a deschide focul în apropierea localităţilor Kozacha Lopan, Strilecha, Ohirtseve, Budarka şi Chuhunivka din regiunea Harkov. În direcţia Kupiansk, ocupanţii ruşi apără frontierele capturate anterior.

Aceştia au folosit mortiere, tunuri şi artilerie cu rachete pentru a deschide focul în apropierea localităţilor Kupiansk, Tabaivka, Krokhmalne şi Berestove din regiunea Kharkiv. În direcţia Lyman, invadatorii ruşi îşi concentrează eforturile pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive. Aceştia au folosit întreaga gamă de piese de artilerie pentru a lovi Makiivka şi Nevske din regiunea Luhansk, precum şi Yampolivka şi Torske din regiunea Doneţk.

În direcţiile Bakhmut şi Avdiivka, trupele ruseşti continuă încercările de a desfăşura acţiuni ofensive. Inamicul a bombardat cu tancuri, mortiere, tunuri şi rachete de artilerie în regiunile Doneţk Spirne, Yakovlivka, Bakhmutske, Bakhmut, Avdiivka, Vodiane, Pervomaiske, Krasnohorivka, Marinka şi Novomykhailivka. În direcţia Novopavlivka, ocupanţii ruşi au lansat lovituri de artilerie asupra poziţiilor Forţelor de Apărare ale Ucrainei şi în apropierea localităţilor Vuhledar şi Neskuchne din regiunea Doneţk. În direcţia Zaporizhzhia, invadatorii ruşi menţin apărarea. Aşezări precum Vremivka, Novosilka, Novopil, Novopil, Chervone, Zaliznychne, Dorozhnianka şi Kamianske din regiunea Zaporizhzhia au fost supuse focului inamic. În direcţiile Kryvyi Rih şi Kherson, trupele ruseşti apără poziţiile din zonele ocupate temporar. Inamicul continuă să lanseze lovituri de artilerie pe malul drept al Niprului, inclusiv în oraşul Herson.

Potrivit Statului Major General, începând de astăzi, muncitorilor de la centrala nucleară Zaporizhzhia care au refuzat să semneze contracte cu Rosatom li se interzice intrarea pe teritoriul centralei. "Invadatorii ruşi continuă să moară fără glorie în Ucraina. În special, una dintre unităţile trupelor de ocupaţie ruseşti din regiunea Luhansk a pierdut săptămâna trecută până la 70% din personalul său", a precizat Statul Major General.

S-a confirmat că postul de comandă al inamicului a fost lovit în apropiere de Babyne, în regiunea Kherson. Până la cinci unităţi de echipament militar au fost distruse. Informaţiile privind pierderile de personal nu au fost încă verificate.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ucraina a reușit să țină piept forțelor aeriene mult superioare ale Rusiei, dar rămâne fără rachete și ar putea pierde rapid războiul
Ucraina a reușit să țină piept forțelor aeriene mult superioare ale Rusiei, dar rămâne fără rachete și ar putea pierde rapid războiul
Ucraina rămâne fără rachete-cheie pentru a-și proteja cerul împotriva atacurilor rusești, o evoluție care ar putea permite forțelor aeriene ruse să intre ferm în conflict. Experții...
Parisul a instruit 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse. Cursurile au avut loc în Franța și Polonia
Parisul a instruit 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse. Cursurile au avut loc în Franța și Polonia
Franţa a format circa 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, a anunţat joi Ministerul Apărării francez, informează AFP. Aceste cursuri de instruire,...
#Ucraina razboi Rusia, #rachete, #Militari, #armata , #Razboi Ucraina