O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 02:12
2123 citiri
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Aviounul prezidențial al Rusiei/ FOTO: rbth.com

Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu.

O companie franceză cu sediul în Chateauroux continuă să furnizeze avionică și alte echipamente electronice de bord pentru avioanele rusești folosite de personalități militare și politice de rang înalt, potrivit unei anchete a ziarului francez Le Parisien.

Compania, PGA, o filială a grupului american Astronics, furnizează sisteme avansate care controlează diverse aspecte ale zborului, de la iluminarea cabinei la sisteme de comunicare și de transmisie de date, pentru aeronavele folosite de înalți oficiali ruși.

"Pentru echiparea, modernizarea sau întreținerea avioanelor înalților oficiali și oligarhi din Rusia, autoritățile ruse apelează la specialiști dintr-o companie cu sediul în inima Franței, la Chateauroux, la câteva mii de kilometri de Moscova", arată ancheta.

Schemă de eludare a sancțiunilor

Echipamentele furnizate de PGA permit o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, printre care președintele Vladimir Putin, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, purtătorul de cuvânt al președinției, Dmitri Peskov, și alți oficiali de rang înalt.

Aeronave precum superjeturile Il-96 și Suhoi 100, folosite de Șoigu și Peskov, se numără printre cele echipate cu electronicele furnizate de compania franceză.

Afacerile cu clienții ruși nu numai că au persistat în pofida sancțiunilor, dar s-au și extins, compania obținând, conform rapoartelor, venituri cuprinse între 4 și 5 milioane de euro, ceea ce corespunde echipării a șapte aeronave.

Pentru a eluda sancțiunile, investigația dezvăluie o schemă complexă care implică expedierea de echipamente în containere pline cu diverse articole către o companie care operează în apropiere de Erevan, Armenia, înainte de a fi transportate la Moscova pentru instalare. Se pare că plățile către compania franceză sunt direcționate prin Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, au apărut complicații în cadrul schemei ca urmare a tensiunilor dintre Rusia și Armenia, ceea ce a forțat o schimbare a rutei de transport direct către Moscova. Această informație a fost descoperită prin intermediul dispozitivelor de urmărire atașate la încărcătură.

Quarterly Report - Editia 4

Cum arată linia defensivă în șapte straturi de la granița dintre NATO și Rusia
Cum arată linia defensivă în șapte straturi de la granița dintre NATO și Rusia
Polonia a dezvăluit un plan menit să o apere de eventuale atacurilor venite din Rusia. Ministerul polonez al Apărării și-a prezentat luni, 28 mai, „Scutul de Est”, o operațiune de...
Putin amenință direct statele care sprijină Ucraina să lovească în interiorul Rusiei: "În special ţările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă"
Putin amenință direct statele care sprijină Ucraina să lovească în interiorul Rusiei: "În special ţările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă"
Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa, spunând că membrii NATO se joacă cu focul atunci când propun ca Ucrainei să i se permită să folosească armele occidentale pentru a lovi în...
#Ucraina razboi, #ruisa invazie, #sanctiuni Occident, #companie franceza, #avionica, #avion, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina