„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 06:12
5985 citiri
„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
Avion F 16

Recent, Pentagonul a trasat „linii roșii“ privind utilizarea avioanelor F-16 de către ucrainenii în timpul războiului ruso-ucrainean. Răspunzând la o întrebare, adresă într-un interviu acordat RFE/RL, despre restricțiile privind utilizarea F-16, Patrick Ryder, secretarul de presă al Departamentului de Apărare al SUA a răspuns că țările occidentale văd utilizarea acestor avioane de luptă doar pe teritoriul suveran al Ucrainei.

Potrivit oficialului, după ce va primi avioanele de luptă, Ucraina va avea „o capacitate aeriană unică care este destinată să se concentreze pe apărarea teritoriului suveran al Ucrainei și în interiorul granițelor suverane ale Ucrainei“.

Ucrainenii trebuie să lupte pentru spațiul lor aerian. Există mai multe instrumente pentru acest lucru. Sistemul antirachetă Patriot este probabil cel mai la îndemână instrument pentru a atinge aceste obiective. Pentru că Statele Unite au un număr mare de sisteme Patriot pe care, teoretic, le-ar putea furniza ucrainenilor.

,,Din punct de vedere politic, SUA nu le-a permis ucrainenilor să facă acest lucru, iar aceasta este o greșeală. Ucrainenilor ar trebui să li se permită să doboare avioanele aflate în spațiul aerian rusesc înainte ca acestea să se apropie de graniță pentru a lansa bombe. Este foarte dificil să le interceptezi după ce au fost lansate.

Patriot va face o treabă bună în acest sens“, a declarat pentru Vocea Americii George Barros, analist la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). ”Dacă ne uităm pe hartă, la poziția Harkovului în raport cu Belgorod și Voronej, având în vedere raza de acțiune a bombelor, care este de 40-70 de kilometri, veți înțelege că ucrainenii trebuie să doboare avioanele rusești când acestea se află încă în spațiul aerian rusesc, când abia se apropie de Harkov'”, susţine analistul american.

Quarterly Report - Editia 4

Prietenii lui Putin care ajută Rusia să răstoarne ordinea mondială condusă de SUA
Prietenii lui Putin care ajută Rusia să răstoarne ordinea mondială condusă de SUA
Vladimir Putin și-a încheiat vizita în China, unde legăturile sale calde cu președintele Xi Jinping au dus la un comerț în plină expansiune și la creșterea coordonării în domeniul...
Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Proiectul de debarcader de 320 de milioane de dolari pentru a furniza ajutor în Gaza încă nu a conectat mărfurile cu oamenii care au nevoie de ele. Cei 2,2 milioane de locuitori ai Gazei se...
#Ucraina razboi, #rusia invazie, #aviona f 16, #SUA, #linii rosii , #Razboi Ucraina