Trupele ruse iau cu asalt poziții ucrainene folosind „mașini de golf“ chinezești VIDEO

Luni, 04 Martie 2024, ora 23:18
3608 citiri
Trupele ruse iau cu asalt poziții ucrainene folosind „mașini de golf“ chinezești VIDEO
Mașini de teren Desertcross 1000-3 de fabricație chineză FOTO / X

Trupele ruse au luat cu asalt pozițiile ucrainene de lângă Liman, din estul regiunii ucrainene Donețk, folosind mașini de teren Desertcross 1000-3 de fabricație chineză numite de ucraineni "mașinuțe de golf", după cum pare să arate o înregistrare video dată publicității de armata Kievului.

Imaginile au fost publicate luni de Brigada 60 Mecanizată Inhuleți, o brigadă a Forțelor Terestre ucrainene. Aceasta a declarat că a respins un "atac rusesc pe scară largă", care s-a desfășurat în trei valuri. Imaginile filmate cu drona arată cum forțele ucrainene țintesc vehiculele de la distanță. Newsweek nu a putut verifica în mod independent când sau când a fost filmată înregistrarea.

Luptele s-au intensificat în Donețk, în timp ce Moscova încearcă să preia controlul deplin asupra regiunii pe care forțele sale o ocupă parțial. În februarie, Kievul a declarat că forțele sale s-au retras din micul oraș Avdiivka după luni de lupte. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că decizia a fost luată pentru a salva viețile soldaților săi, iar Rusia a declarat de atunci că a preluat controlul total al zonei, marcând cea mai mare victorie a Moscovei în ultimele luni.

"Rușii au folosit tancuri, vehicule de luptă de infanteriei, forță de muncă și chiar "mașinuțe de golf" chinezești ale ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, pe care acesta le-a prezentat președintelui Vladimir Putin ca o nouă dezvoltare a industriei sale de apărare", susține brigada ucraineană.

"Tot ceea ce nu a reușit să scape zace acum ca fier vechi pe teritoriul ucrainean. Vom alunga orcii, iar pământul va fi din nou curat și înflorit!", a adăugat brigada.

Militarnyi, o publicație militară ucraineană, a informat că armata rusă folosește vehiculele de teren Desertcross 1000-3 produse de Beijing încă din toamna trecută. S-a spus că, în timp ce armata Rusiei le folosește de mult timp în prima linie, videoclipul marchează primul caz documentat de participare a acestora la operațiuni de asalt.

Militarnyi a adăugat că trupele ruse din Ucraina au deja 530 de vehicule, iar contractul este în curs de a cumpăra încă 1.600.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
#Ucraina razboi, #rusia invazie, #masinute de golf, #chinezesti , #Razboi Ucraina