Care sunt bogații lumii ce ajută Ucraina în războiul cu Putin

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 21:23
4580 citiri
Care sunt bogații lumii ce ajută Ucraina în războiul cu Putin
Miliardarii Bill Gates, Jeff Bezos, Richard Branson

Ucraina este susținută în războiul declanşat de Rusia nu doar la nivel de state care fac parte din lumea civilizată, ci și de către persoane private – reprezentanți ai spaţiului public și oameni care au averi de miliarde de dolari – scrie portalul de ştiri şi analize slovoidilo.ua.

Printre acești susţinători ai Ucrainei se numără nu doar șeful SpaceX, Elon Musk, care i-a înfuriat recent pe ucraineni cu „planul său de pace”, ci și Bill Gates, Jeff Bezos și Richard Branson. Microsoft, de exemplu, companie care îl printre dintre fondatori pe Bill Gates, a alocat peste 242 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina, inclusiv 90 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar. În plus, Microsoft colaborează cu ONU pentru a împărtăși informații despre pagubele cauzate de războiul din Ucraina.

Amazon, compania miliardarului american Jeff Bezos, a anunțat, la sfârșitul lunii august, că va oferi startup-urilor ucrainene sprijin de aproape un milion de dolari pentru utilizarea tehnologiei cloud. De asemenea, potrivit ministrului ucrainean pentru transformare digitală, Mihailo Fedorov, Amazon a suspendat pentru o perioadă de un an taxele percepute de la antreprenorii ucraineni.

Compania Google, fondată de Larry Page și Sergey Brin, a oferit Ucrainei un ajutor de 15 milioane de dolari, precum și granturi directe și credite de publicitate. Iar fostul CEO al companiei, Eric Schmidt, a vizitat Kievul, unde, împreună cu şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a discutat despre „soluții tehnologice care ar putea ajuta Ucraina să accelereze dezocuparea teritoriilor și să revină la o viață sigură și pașnică”.

În Ucraina a fost şi Howard Buffett, miliardarul american călătorind în regiunea Rivne, unde s-a întâlnit cu fermierii locali. Anterior, organizația caritabilă a omului de afaceri a donat 2,7 milioane de dolari pentru cumpărarea de autobuze destinate necesităţilor trupelor de apărare teritorială, precum și aproape 400 de truse de prim ajutor pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

Fondatorul corporației Virgin Group, britanicul Richard Branson, de asemenea, a vizitat Ucraina. Acesta a fost la Hostomel, în regiunea Kiev, unde a promis autorităţilor că va ajuta la construcția noului avion „Mriya”, distrus în timpul ocupaţiei ruse.

Conglomeratul francez LVMH (care include Louis Vuitton, Givenchy, Kenzo, Chaumet, Moet & Chandon și Hennessy), condus de Bernard Arnault, a donat cinci milioane de euro Crucii Roșii pentru a ajuta victimele războiului, iar miliardarul japonez Hiroshi Mikitani, care deține Rakuten Viber, a donat 8,7 milioane de dolari Ucrainei.

Citește și:
Ucraina încearcă să cumpere energie electrică din România. Declarațiile Kievului: „Am început, într-adevăr, importul de probă”
Ucraina încearcă să cumpere energie electrică din România. Declarațiile Kievului: „Am început, într-adevăr, importul de probă”
Compania de Energie a Ucrainei (EKU) plănuiește să efectueze un import de probă de energie electrică din România, după cum a anunțat directorul general Vitali Butenko, citat de Ukrinform....
Cum ar putea Rusia să distrugă Ucraina, dacă nu intervine Occidentul: "Atunci când rușii vor decide, va avea loc un val de atacuri"
Cum ar putea Rusia să distrugă Ucraina, dacă nu intervine Occidentul: "Atunci când rușii vor decide, va avea loc un val de atacuri"
Strategul militar al Ministerului Apărării din Austriei, colonelul Markus Reisner, prezintă un scenariu în care Ucraina ar putea să rămână complet fără electricitate în câteva...