Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei din București. Sediul a fost evacuat, intervin echipe de pirotehniști

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 11:46
2882 citiri
Plicuri suspecte primite de Ambasada Ucrainei din București. Sediul a fost evacuat, intervin echipe de pirotehniști
Alertă la sediul ambasadei Ucrainei din București din cauza unor plicuri cu conținut suspect FOTO Bursa

Este alertă la Ambasada Ucrainei din București, după ce două plicuri cu conținut suspect primite marți, 6 decembrie. Echipe ale SRI și ale Poliției fac cercetări la sediul instituției.

La acest moment nu se cunoaște conținutul plicurilor suspecte. Potrivit unor surse, plicurile ar fi fost trimise din Germania.

”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice.

"Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță", se arată într-o informare a SRI.

Săptămâna trecută, în Spania, a fost nu mai puțin de șase alerte de securitate după ce mai multe plicuri capcană au fost trimise la sediul ambasadei Ucrainei din Madrid, Barcelona și Malaga.

Poliţia spaniolă a interceptat încă trei scrisori-capcană care conţineau ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei din Madrid şi consulatelor acesteia din Barcelona şi Málaga, au declarat surse din poliţie apropiate anchetei, potrivit The Guardian.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că o serie de ”pachete sângeroase” au fost trimise misiunilor sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a dost detonată la ambasada Ucrainei în Spania, iar poliţia a dezamorsat altele trimise, printre alţii, premierului Pedro Sánchez.

Personalul de securitate al serviciului poştal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineaţă şi a alertat poliţia, au spus sursele. Poliţiştii nu au găsit în interior substanţe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animal despre care Ministerul spaniol de Interne a precizat că avea o ştampilă străină, potrivit Reuters.

Citește și:
Moscova acuză armata ucraineană că a bombardat intenţionat un spital şi a ucis 14 oameni
Moscova acuză armata ucraineană că a bombardat intenţionat un spital şi a ucis 14 oameni
Rusia a acuzat sâmbătă armata ucraineană că a ucis 14 oameni şi a rănit alţi 24, bombardând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, informează AFP şi EFE....
”Coaliția tancurilor”. Turcia s-ar putea alătura țărilor occidentale care trimit Ucrainei tancuri Leopard 2
”Coaliția tancurilor”. Turcia s-ar putea alătura țărilor occidentale care trimit Ucrainei tancuri Leopard 2
Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat crearea unei coaliții de țări donatoare pentru tancurile grele Leopard 2A4 pentru Ucraina care va include probabil și Turcia....