Dronele turcești Bayraktar vor fi produse în Ucraina: „Fabrica este una mare, plănuim să angajăm în jur de 500 de oameni”

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 07:49
2585 citiri
Dronele turcești Bayraktar vor fi produse în Ucraina: „Fabrica este una mare, plănuim să angajăm în jur de 500 de oameni”
Drone Bayraktar FOTO flyingmag.com

Compania turcă de apărare Baykar a început să construiască o fabrică în apropiere de Kiev, care va angaja aproximativ 500 de oameni şi unde va produce fie drone TB2, fie TB3, a declarat directorul general al companiei, pentru Reuters.

Dronele Bayraktar fabricate în Turcia au câştigat importanţă la nivel global după ce au fost folosite de armata ucraineană pentru a contracara forţele ruse prin distrugerea vehiculelor blindate şi a sistemelor de artilerie.

Baykar a declarat că a semnat acorduri de export pentru drona sa TB2 cu 30 de ţări.

Aceste ţări includ Ucraina, Etiopia, Libia şi Azerbaidjan din 2018, potrivit institutului de cercetări SIPRI.

„Fabrica noastră este în curs de construcţie... avem nevoie de aproximativ 12 luni pentru a finaliza construcţia şi apoi vom trece la maşinile interne, echipamentele şi structura organizatorică”, a declarat directorul general al Baykar, Haluk Bayraktar, în marginea World Defense Show de la Riad.

„Fabrica din Ucraina este una mare, plănuim să angajăm în jur de 500 de oameni”, a spus el.

Bayraktar a remarcat că fabrica va avea o capacitate de aproximativ 120 de unităţi în fiecare an, dar a spus că încă nu este clar dacă producţia de la fabrica din Ucraina se va concentra pe modelul de dronă TB2 sau TB3.

Întrebat dacă problemele de securitate legate de conflictul în curs de desfăşurare ar reprezenta o îngrijorare pentru centrală, el a spus că planurile ”au loc pe deplin” şi că ”nimic” le poate opri.

Bayraktar a mai spus că planurile companiei din Istanbul de a începe producţia în Arabia Saudită în următorii doi ani sunt pe drumul cel bun.

Anunţul urmează unui acord din iulie, de a vinde Bayraktar Akinci, un alt tip de dronă, Arabiei Saudite, în ceea ce Baykar l-a descris drept cel mai mare contract de apărare din istoria Turciei.

Alte firme de apărare de la eveniment anunţă, de asemenea, acorduri cu Riadul - luni producătorul american de arme Lockheed Martin a anunţat noi acorduri cu companii din Arabia Saudită, pentru a să produce părţi ale sistemului său de apărare antirachetă.

Bayraktar a spus că, referitor la anul în curs, firma plănuieşte să dubleze producţia internă de Akinci, care a fost de 36 de unităţi în 2023, în timp ce producţia TB2 va rămâne neschimbată, la 230 de unităţi. De asemenea, îşi propune să producă noile modele de drone Kızılelma şi TB3 ”de ordinul zecilor”, a adăugat el.

Quarterly Report - Editia 4

O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a serviciului de informaţii al Apărării (GUR) din Ucraina a atacat duminică un radar de detectare a ţintelor cu rază lungă de acţiune "Voronej M", situată în Orsk, în regiunea...
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
La mai bine de un an și jumătate de când Rusia a reușit să cucerească teritoriile considerate „pro-ruse” din estul Ucrainei, se pun mai multe probleme în discuție: cât va mai susține...
#Ucraina, #razboi, #fabrica, #drone, #kiev , #Razboi Ucraina