Bombardamente puternice ale armatei ucrainene asupra trupelor rusești de pe frontul de sud

Luni, 08 August 2022, ora 09:23
9400 citiri
Bombardamente puternice ale armatei ucrainene asupra trupelor rusești de pe frontul de sud
Armata ucraineană a efectuat bombardamente de anvergură asupra acumulărilor ruse de la Melitopol FOTO Hepta

Armata ucraineană a efectuat bombardamente de anvergură, cu sisteme HIMARS, asupra acumulărilor ruse de la Melitopol, pe Frontul de Sud, arată Biziday. Potrivit aceleiași surse, în timp ce rușii au încercat un atac spre Nikolaev, aviația ucraineană a efectuat trei raiduri la est de Herson, mult în spatele frontului.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Comandamentul ucrainean anunță că a lovit azi-noapte cu HIMARS punctele de dislocare ale trupelor ruse din Melitopol. Potrivit primarului din Melitopol, peste 100 de soldați ruși ar fi fost “eliminați” și o cantitate semnificativă de echipament militar a fost distrusă.
  • Tot pe Frontul de Sud, rușii au efectuat un atac limitat (de recunoaștere) la nord de Herson, spre Nikolaev.
  • Forțele aeriene ucrainene susțin că au lansat trei raiduri cu elicoptere și avioane de atac la sol la circa 100 km est de Herson, lângă Nova Khakovka. Aceste tipuri de atacuri aeriene, destul de adânc în spatele frontului, sugerează că antiaeriana rusă a fost destul de grav avariată în atacurile ucrainene din ultimele săptămâni.
  • La Harkov rușii nu mai efectuează atacuri la sol ci doar tiruri de artilerie, ceea ce sugerează că rapoartele privind retragerea unei bune părți a trupelor de aici pe Frontul de Sud sunt adevărate. Deși o importantă forță de rezervă este formată în regiunea vecină din Rusia (Belgorod), aceleași rapoarte indicau că aceasta este formată din recruți care nu au beneficiat de o perioadă adecvată de antrenament.
  • În Donbas, rușii atacă pe trei direcții, spre Bakhmut-Soledar, spre Siversk și la NV de Donețk. Ucrainenii susțin că au respins atacurile în toate cele trei direcții, dar există indicii și rapoarte că rușii avansează, dar lent, folosind aceeași tactică de bombardament masiv în fața blindatelor, pe care au folosit-o și în Luhansk.

Eveniment Quarterly Report

Soldații ruși din estul Ucrainei au refuzat să lupte după ce comandanții au fugit ca șobolanii
Soldații ruși din estul Ucrainei au refuzat să lupte după ce comandanții au fugit ca șobolanii
Soldații ruși din estul Ucraina au refuzat să lupte după ce comandanții lor „au fugit ca șobolanii” din prima linie. Canalul Telegram al portalului independent de știri în limba...
Trupele ruse și-au abandonat pozițiile în Bahmut pe fondul unor ordine „isterice”
Trupele ruse și-au abandonat pozițiile în Bahmut pe fondul unor ordine „isterice”
Pentru a recâștiga de urgență teritoriul de la sud de Bahmut, care a fost recent eliberat de Ucraina, Kremlinul dă ordine „prost concepute și nesprijinite”, spun soldații și bloggerii...
#Ucraina, #bombardamente, #Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina