Oligarhii părăsesc în grabă Ucraina de teama războiului. 20 de zboruri charter și private au plecat din Kiev în ultima săptămână

Luni, 14 Februarie 2022, ora 10:42
4252 citiri
Oligarhii părăsesc în grabă Ucraina de teama războiului. 20 de zboruri charter și private au plecat din Kiev în ultima săptămână
Trafic intens pe cerul Ucrainei/ FOTO: Ukainskaia Pravda

Oligarhii și oamenii de afaceri din Ucraina părăsesc țara cu zboruri charter. Aproape 20 de zboruri charter și private au plecat din Kiev în ultima săptămână, scrie Ukrainska Pravda, prezentând detaliile curselor aeriene.

Ziarul ucrainean relatează că un număr atât de mare de zboruri charter nu a mai fost întâlnit în ultimii șase ani de monitorizare a aeroportului din Kiev.

Printre aeronavele închiriate care au părăsit Ucraina în cursul săptămânii se numără cele ale miliardarului Rinat Ahmetov și Boris Kolesnikov.

Acesta din urmă, politician și patron al clubului de hochei HC Donbass, a spus pentru Ukrainska Pravda că aeronava sa a zburat la Praga pentru întreținere, dar că el rămâne în Kiev.

De asemenea, un zbor privat pentru 50 de persoane a fost comandat și de deputatul Igor Abramovici, membru al partidului pro-rus „Pentru Viață”. În aeronava care a zburat la Viena s-ar fi aflat părinții asociaților și partenerilor de afaceri ai lui Abramovici.

Ukrainska Pravda mai scrie că, deși unul dintre zborurile lui Rinat Ahmetov a plecat din Ucraina în cursul săptămânii, cel mai bogat om din această țară a zburat la Zurich încă de pe 30 ianuarie.

Și afaceristul Viktor Pinchuk a părăsit Ucraina în aceeași zi, în timp ce Vadim Novinski, om de afaceri și deputat, a părăsit Ucraina la 10 februarie cu o cursă Kiev-München.

Tot joi a părăsit Ucraina și Oleksandr Yaroslavski, a cărui coloană de mașini ar fi ucis un om, mai scrie ziarul ucrainean. La fața locului ar fi fost găsite numerele de înmatriculare ale unei mașini deținute de acesta.

Pe 13 februarie, oamenii de afaceri Andrii Stavnitser și Vadim Nesterenko au zburat din Ucraina, iar pe 12 februarie - Vadim Stoliar și Vasil Hmelnițki.

În cazul lui Andrii Stavnitser, un purtător de cuvânt a spus că omul de afaceri se va întoarce în Ucraina în următoarele zile.

Reprezentanții lui Vasil Hmelnițki au precizat pentru Ukrainska Pravda că se va întoarce în Ucraina pe 20 februarie.

Ucraina a sfătuit duminică companiile aeriene să evite zborurile deasupra Mării Negre în următoarele zile din cauza exercițiilor navale rusești din zona Peninsulei Crimeea, transmite Reuters.

„Începând de luni, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare deasupra acestei zone și să planifice din timp rutele optime, ținând cont de situația actuală”, a anunțat serviciul public de trafic aerian al Ucrainei.

Peste 30 de nave rusești au început exerciții de antrenament în Marea Neagră și Marea Azov ca parte a unor exerciții navale mai ample.

Oficialii de la Kiev au precizat însă că spațiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei rămâne deschis.

În weekend, compania aeriană olandeză KLM a anunțat că nu va mai zbura spre Ucraina, iar compania germană Lufthansa a declarat că ia în considerare suspendarea zborurilor.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, spunând că își menține propria securitate împotriva agresiunii aliaților NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #oligahi, #fuga, #razboi , #Ucraina