Rusia trebuie să-și facă mai multe griji de când Ucraina a primit rachete anti-radar

Joi, 18 August 2022, ora 23:19
4761 citiri
Rusia trebuie să-și facă mai multe griji de când Ucraina a primit rachete anti-radar
Rachete anti-radar AGM 88/ FOTO: militaryanalizer.com

Armata rusă trebuie să-și păzească nu numai depozitele de arme și muniții, dar și stațiile radar de când armata ucraineană a primit rachete anti-radar, scrie Insider.

Prezența rachetelor AGM-88 provoacă probleme pentru radarele rusești de apărare aeriană necesare pentru apărarea împotriva elicopterelor și avioanelor ucrainene și pentru radarele de contrabaterie folosite pentru a localiza artileria ucraineană - inclusiv lansatoarele de rachete multiple fabricate din SUA.

Colin Kahl, subsecretarul american al Apărării a confirmat că SUA au transferat „rachete anti-radar” AGM-88 HARM forțelor armate ucrainene, fără a preciza câte sau când au fost trimise în Ucraina. Este prima dată când Pentagonul recunoaşte că a trimis Ucrainei astfel de rachete.

Produse de compania Raytheon, rachetele HARM au o rază de acțiune de peste 48 kilometri, conform Forțelor Aeriene ale SUA, fiind unele dintre armele cu rază mai lungă de acțiune pe care SUA le-au furnizat Ucrainei, scrie CNN.

Ucrainenii nu au recunoscut public că au primit sau că folosesc HARM-uri. Însă, în ultimele zile, mai multe rapoarte au arătat rămășițele dintr-o rachetă HARM care a vizat o poziție rusă în Ucraina.

Rachetele anti-radar precum AGM-88 se concentrează asupra emisiilor de radiofrecvență ale inamicului, în principal de la rețelele radar aparținând sistemelor de apărare aeriană inamice, și le distrug sau le dezactivează.

Acestea sunt un instrument esențial nu numai pentru a "sparge ușa" prin apărarea aeriană a inamicului, ci și pentru a asigura autoprotecția aeronavelor care le transportă și a aeronavelor pe care le escortează.

Un singur impuls de la radar este suficient pentru a detecta ținta. Dacă o stație ostilă "vorbește", racheta poate fi ghidată către ea prin coordonatele GPS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Ucraina, #rachete anti radar, #Rusia, #razboi, #SUA, #arme , #Razboi Ucraina