Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cinci momente cheie care au schimbat cursul războiului din Ucraina

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 16:49
3125 citiri
Cinci momente cheie care au schimbat cursul războiului din Ucraina
Contraofensiva devastatoare a ucrainenilor a luat prin surprindere armata rusă/ FOTO: war.ukraine.ua

Timp de câteva luni, Washington Post a efectuat o analiză a contraofensivei de succes a armatei ucrainene în regiunile Harkov și Herson. Pentru aceasta, jurnaliştii au realizat interviuri cu 35 de persoane, inclusiv comandanţi, oficiali şi militari ucraineni, precum şi oficiali militari şi politici din SUA şi Europa.

Washington Post citează cinci fapte cheie despre operațiunile ucrainene care au permis recâștigarea controlului asupra unei mari părți a teritoriilor ocupate.

General-colonelul Oleksandr Sirski a propus lansarea unei contraofensive în regiunea Harkov, deși Statul Major General a cerut să efectueze operațiuni de sabotaj. Scopul a fost să împiedice Rusia să-și concentreze toate forțele în Herson. Dar, potrivit lui Sirski, această operațiune în sine a avut șanse mari de succes. Pentru a planifica ofensiva, generalul ucrainean s-a întâlnit la sediul operațional din est cu ajutorii săi de top și comandanți cheie de brigadă. Pe o hartă imprimată 3D a părții ocupate a regiunii Harkov, fiecare comandant „a parcurs” traseul unității sale în timpul ofensivei, discutând despre coordonare, potențiale situații neprevăzute și scenarii de cel mai rău caz.

„ A fost o muncă minuțioasă ”, a spus Sirski.

SUA nu au participat la planificarea contraofensivei din regiunea Harkov. Oficialii americani au fost nu mai puţin surprinşi decât ucrainenii când liniile de apărare ruse s-au prăbuşit . Pe lângă faptul că a furnizat Kievului arme care schimbă jocul, SUA au furnizat și informații critice care au ajutat armata ucraineană să își gestioneze cu înțelepciune rezervele limitate de muniție. Ucraina a trimis în mod constant SUA și aliaților săi o listă de ținte pe care dorea să le distrugă.

Schimbări în armata rusă și cea ucraineană

Ca răspuns la eșecul din regiunea Harkov, Vladimir Putin l-a numit pe generalul Serghei Surovikin ca prim comandant general al forțelor ruse din Ucraina . Având contact direct cu Surovikin, Putin a început să-și facă o imagine clară a problemelor de pe câmpul de luptă, au declarat ziarului două persoane care cunosc situația. Potrivit acestora, oficialii anteriori de cel mai înalt nivel în domeniul apărării i-au timis lui Putin informații „roz”.

Americanii au ajutat în mod activ Ucraina să planifice o contraofensivă în sud. Armata ucraineană a fost supusă unei mari presiuni politice din cauza cererilor de a lansa o contraofensivă amplă pe întreg frontul de sud, care să acopere și regiunea Zaporojie și să rupă „culoarul terestru” dintre Rusia și Crimeea. În iulie, comandanții ucraineni împreună cu colegii lor occidentali au efectuat o simulare a manevrelor militare în Germania. În simulările lor, americanii și britanicii nu au găsit un scenariu în care operațiunea să funcționeze. Acest lucru a ajutat să convingă partea ucraineană să o restrângă și să se concentreze pe eliberarea Hersonului, care era cea mai bună opțiune militară.

Kievul a fost dezamăgit de lipsa de progres, așa că la sfârșitul lunii septembrie guvernul ucrainean l-a înlocuit pe comandantul operațiunii Herson . Decizia a fost ținută secretă, astfel încât Rusia să nu poată transforma aceste informații într-o victorie propagandistică. General-maiorul Andrii Kovalciuk a fost înlocuit de generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski, în care Sirski avea încredere.

„ Cred că au fost oameni care și-au pierdut răbdarea, așteptând progrese în sud. La început a fost într-adevăr un început bun, iar apoi totul a părut să se oprească ”, a declarat publicației un ofițer militar american, sub protecția anonimatului.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#Ucraina, #razboi, #momente cheie contraofensiva, #harkov, #Herson, #Rusia, #invazie , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
Cei patru mucenici au fost trei.