România reface un tronson de cale ferată până la granița cu Ucraina, în Transcarpatia

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 20:15
6262 citiri
România reface un tronson de cale ferată până la granița cu Ucraina, în Transcarpatia
Tronsonul care va fi reabilitat are 20 de kilometri FOTO bucpress.eu

România reface un tronson de 20 km de cale ferată până la granița cu Ucraina în Transcarpatia în cadrul proiectului de asigurare a securității alimentare. Acest lucru a fost anunțat guvernatorul regiunii Transcarpatia, Viktor Mikita, pe pagina sa de Facebook.

„Lucrările la această inițiativă comună de infrastructură au început în ianuarie 2022 în cadrul conceptului „Carpathian Express”. Sarcina acestui proiect a fost de a crea o alternativă la transportul produselor agricole prin porturile maritime din Ucraina, care sunt fie blocate, fie sub foc constant al inamicului”, se arată în mesaj.

Potrivit lui Viktor Mikita, în domeniul de aplicare al proiectului, Ucraina a restaurat două secțiuni de șine de cale ferată – 19,3 km și 1,1 km de cale nouă.

„La solicitarea noastră, partea română a înlocuit circa 1,4 mii traverse și a turnat 400 de tone de piatră spartă. Lungimea tronsonului de la stația Valea Vișeului (România) până la stația Berlibaș (Ucraina) este de 18 km. Lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare. pe tronsonul de 20 km”, a mai spus guvernatorul Transcarpatiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Rusia că întârzie în "mod deliberat" trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene, care au un rol vital pentru aprovizionarea multor țări din Africa și Asia.

Liderul ucrainean a afirmat că peste 150 de nave așteaptă pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale de aprovizionare cu cereale.

"Peste 150 de nave aşteaptă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale de aprovizionare cu produsele noastre agricole. Aceasta este o coadă de aşteptare artificială, care a apărut doar pentru că Rusia întârzie în mod deliberat trecerea navelor", a afirmat Zelenski.

Volodimir Zelenski a spus că mai multe țări precum China, Egipt, Indonezia, Irak, Liban sau Bangladesh sunt afectate de marile întârzieri provocate de ruși. Aproape trei milioane de tone de alimente sunt blocate și necesită livrare urgentă din Ucraina.

Rusia și Ucraina au convenit în urmă cu câteva luni să reia exporturile de cereale ucrainene, printr-un acord mediat de Turcia și ONU. Rușii au criticat acordul spunând că propriile exporturi de cereale au fost îngreunate de sancțiunile țărilor din UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Eroina Ana Bogdan, după miracolul cu Ucraina: ”Cea mai mare bucurie în ultimii ani”
Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obţinerea calificării la turneul final al Billie Jean King Cup în meciul cu Ucraina reprezintă cea mai...
#Ucraina, #razboi, #Romania, #transcarpatia, #cale ferata, #transport, #cereale , #Razboi Ucraina
Comentarii