Atacul cu rachete asupra Ucrainei este, mai degrabă, un spectacol pentru ruși, susțin experți militari occidentali

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 20:02
5425 citiri
Atacul cu rachete asupra Ucrainei este, mai degrabă, un spectacol pentru ruși, susțin experți militari occidentali
Capitala Ucrainei lovită de rachetele rusești/ FOTO: Miniseterul de Interne al Ucrainei

Armata rusă suferă de ceva vreme înfrângeri pe câmpul de luptă în războiul împotriva Ucrainei. Și ea poate face puțin în schimb, susține generalul în retragere al Forțelor Armate australiene, Mick Ryan, evaluând atacurile masive cu rachete asupra orașelor ucrainene.

„Armata rusă este bătută continuu pe câmpul de luptă din Ucraina. Și acesta este singurul ei răspuns - să învețe cum să planifice și să implementeze o campanie sistematică de atrocități împotriva civililor", a scris generalul pe pagina sa de Twitter.

La rândul său, un cercetător al politicii ruse de apărare de la King's College din Londra, Rob Lee, a remarcat că Rusia are rezerve limitate de rachete de croazieră. Dar, în ciuda acestui fapt, ea a decis să le folosească pentru bombardarea în masă a țintelor simbolice non-militare.

„Este foarte posibil ca acest lucru să fi fost făcut pentru consumul intern după explozia de pe podul din Crimeea și nu pentru a forța ucrainenii să se supună (nu ar fi funcționat)”, a sugerat el.

Rușii au lovit, luni, cel puțin 13 orașe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, la o oră de vârf, într-o zonă aglomerată. Ministerul Apărării ucrainean a precizat că au fost lansate peste 75 de rachete asupra Ucrainei, 41 dintre acestea au fost neutralizate.

Trei rachete rusești de croazieră au trecut peste Republica Moldova, a anunțat, luni, Ministerul de Externe de la Chișinău, care l-a convocat pe ambasadorul rus pentru explicații. Este vorba despre trei rachete de croazieră trase de pe nave militare amplasate în Marea Neagră. Cele trei rachete au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat după atacurile din această dimineață asupra orașelor ucrainene. Într-un mesaj pe Telegram, el a spus că rușii "încearcă să ne distrugă și să ne ștergă de pe fața pământului". "Distrugeți oamenii noștri care dorm în casele lor în Zaporojie. Omorâți oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev. Alarma aeriană nu se oprește în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți. Vă rugăm să nu părăsiți adăposturile. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Să rezistăm și să fim puternici". Mesajul a fost însoțit de un clip video care arată urmările atacurilor de la Kiev, în care se văd mașini distruse, clădiri cu geamuri sparte și incendii pe stradă.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #atac, #bombardamente, #kiev, #victime , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cât timp orice lovitură privește altceva decât o țintă militară..