Atac masiv al Rusiei asupra orașului Odesa. Un roi de drone kamikaze provenite din Iran a lovit clădiri administrative VIDEO

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 11:30
9390 citiri
Atac masiv al Rusiei asupra orașului Odesa. Un roi de drone kamikaze provenite din Iran a lovit clădiri administrative VIDEO
Momentul în care o dronă lovește clădirea administrației din Odesa FOTO Odessa Journal

Rușii au atacat duminică, 25 septembrie, orașul Odesa cu drone kamikaze, lovind clădirea administrativă a orașului de trei ori, informează Statul Major al armatei ucrainene.

„Operațiunile de salvare și stingerea incendiilor sunt în desfășurare. O dronă a fost doborâtă de forțele de apărare antiaeriană”. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Ucrainenii spun că au reușit să doboare o dronă kamikaze. Kievul a postat o imagine cu un fragment al dronei pe care se vede inscripționat, în limba rusă, „Gerani-2” - numele sub care sunt cunoscute în armata rusă dronele kamikaze iraniene Shahed-136.

Rușii au lansat vineri, 23 septembrie, un atac cu drone kamikaze asupra Odesei. Forțele antiaeriene ucrainene au spus că au doborât cu acea ocazie 6 drone iraniene kamikaze Shahed-136 kamikaze. Rusia a primit în luna august sute de drone iraniene. Confruntată cu sancțiuni economice și cu limitări ale lanțurilor sale de aprovizionare, Moscova s-a orientat tot mai mult către Iran ca partener și furnizor de arme.

Rușii au pierdut patru avioane în ultimele 24 de ore

Aviația rusă a pierdut patru avioane în ultimele 24 de ore, doborâte de sistemele antiaeriene ucrainene. Este vorba despre un avion de atac la sol Suhoi Su-24 și alte trei aeronave de ultimă generație ale Moscovei: două avioane multirol Suhoi 30 și un avion avansat de vânătoare-bombardament Suhoi 34, conform ministerului ucrainean al Apărării.

Pe rețelele sociale a apărut o înregistrare în care se vede un avion multirol Suhoi Su-30 rusesc lovit de o rachetă antiaeriană portabilă (Stinger, conform surselor ucrainene) și care, la scurt timp, se prăbușește pe un câmp. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze.

O altă înregistrare publicată pe Twitter arată un alt avion Su-30 cu motorul în flăcări după ce a fost lovit de o rachetă antiaeriană. Nu se știe ce s-a întâmplat cu acest aparat și care a fost soarta piloților.

„Astăzi este o zi bună pentru armata ucraineană și o zi proastă pentru aviația rusă. Un avion Su-25, două Su-30 și un Su-34 s-au dus dracului”, se arată într-o postare publicată pe Twitter de ministerul ucrainean al Apărării.

Conform site-ului Oryx, care s-a specializat de la începutul războiului în agregarea și publicarea tuturor imaginilor oficiale sau din surse deschise cu tehnică de luptă distrusă în Ucraina, aviația rusă a pierdut cel puțin 58 de avioane (doar pe baza probelor foto-video). Dintre acestea, cel puțin 28 sunt avioane de ultimă generație ale Moscovei de tipurile Su-30/34/35.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Un nou atac masiv al Rusiei asupra Harkovului. "Oraşul este atacat cu drone Shahed"
Atacurile cu drone din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică ale Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, continuând un model care pare să se...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #atac, #Odesa, #drone kamikaze , #Razboi Ucraina