Procentul ucrainenilor care sprijină aderarea țării la NATO. 15% ar refuza să participe la referendumul pe această temă

Sambata, 13 August 2022, ora 16:01
3688 citiri
Procentul ucrainenilor care sprijină aderarea țării la NATO. 15% ar refuza să participe la referendumul pe această temă
Ucrainenii vor in NATO. FOTO: ukrainer.net

Peste 70% dintre cetăţenii ucraineni ar vota în cadrul unui referendum în favoarea aderării țării lor la Alianța Nord-Atlantică, dacă un astfel de vot ar avea loc în momentul de faţă, relatează Agenţia de presă TASS.

Potrivit TASS, acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de una dintre instituţiile de studii şi analiză din SUA. În total, 72% dintre respondenți s-au pronunţat în favoarea aderării Ucrainei la Alianță, 7% sunt împotriva unei astfel de perspective, iar 15% nu ar dori să participe la referendumul organizat pe această temă, în timp ce 5% dintre respondenți nu s-au decis, deocamdată, asupra unui răspuns.

Sprijinul acordat în favoarea aderării la NATO a crescut cu 13%, de la ultimul sondaj până în prezent, ale cărui rezultate au fost făcute publice în luna mai. De asemenea, reamintim că recent șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că NATO nu doreşte o confruntare cu Rusia și nu reprezintă o amenințare pentru această ţară.

Astfel, el a comentat declaraţiile sale făcute recent potrivit cărora ”NATO îşi consolidează apărarea externă și crește numărul de subunități de luptă pe flancul de est a Alianței”. Austin a remarcat că Statele Unite își sporesc prezența și pe flancul estic al Alianței. În plus, șeful Pentagonului a anunțat că Statele Unite vor oferi asistență militară Ucrainei ”atâta timp cât va fi necesar”.

Armata rusă şi-a intensificat atacurile aeriene în Ucraina

În Ucraina, armata rusă și-a intensificat de ieri atacurile aeriene în încercarea de a scoate din impas ofensiva desfășurată în Donbas. Cel puțin două persoane au fost ucise și 13 au fost rănite într-un bombardament asupra localității Kramatorsk, ultimul oraș important aflat încă sub controlul ucrainean în regiunea Doneţk. Atacurile s-au intensificat și în sud, după o perioadă de confuzie la nivelul conducerii operaționale ruse, în urma distrugerii bazei cu avioane de luptă din Crimeea.

Cel mai greu încercate au fost localitățile Balșaia, Kostromca și Marganeț, care, pentru mai multe ore, s-au aflat sub o ploaie de proiective reactive Grad, care au distrus mai multe terenuri agricole, două case, trei ferme și patru clădiri cu mai multe etaje. Au fost avariate obiective de infrastructură socială și industrială. Trei persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Portul Nikolaev, construit pe amplasamentul anticei colonii grecești Olbia, a fost din nou ținta rachetelor rusești.

Rușii au lovit cu artileria grea de calibrul 152 Nikopolul, patru case din apropierea gării, mașini particulare au fost avariate, fără pierderi umane. Încă o dată, inamicul testează infrastructura portuară din Nikolaev cu rachete Uragan, fără pierderi umane. Şi unitățile ucrainene de rachete și artilerie continuă să efectueze misiuni. Inamicul a pierdut alte 11 lansatoare de rachete și muniție în zona satului Vasilei din regiunea Herson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #aderare, #NATO, #sondaj, #sprijin sua , #Ucraina