Moscova amenință că orice atac asupra Transnistriei va fi interpretat ca un atac asupra Rusiei

Vineri, 24 Februarie 2023, ora 23:48
2767 citiri
Moscova amenință că orice atac asupra Transnistriei va fi interpretat ca un atac asupra Rusiei
Sediul Ministerului rus de Externe/ FOTO: Regnum.ru

Rusia își continuă falsurile privind pretinsele planuri ale Ucrainei de invadare a regiunii transnistrene. Într-o postare pe site-ul său, Ministerul rus de Externe de la Moscova a declarat că orice acțiuni care ar putea pune în pericol siguranța rușilor din Transnistria vor fi interpretate drept atacuri asupra Rusiei.

”Atenționăm SUA, țările membre ale NATO și slujitorii lor ucraineni de la un asemenea pas aventuros. De asemenea, nimeni nu trebuie să se îndoiască de faptul că forțele armate ale Rusiei vor reacționa adecvat la provocările regimului de la Kiev, dacă acestea vor avea loc, și vor asigura apărarea conaționalilor noștri, a contingentului de pacificatori, GOTR și depozitelor militare de la Cobasna. Orice acțiuni care ar putea pune în pericol siguranța lor vor fi interpretate ca și atac asupra Federației Ruse” este scris în comunicatul MID-ului rus.

Ieri, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că și-ar fi intensificat pregătirile pentru invadarea regiunii transnistrene. Instituția declara că în apropierea graniței comune a Ucrainei și regiunii transnistrene se constată acumulare de personal și echipament militar al unităților ucrainene.

Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), a informat că Rusia ar putea crea condiții pentru o operațiune sub un drapel străin în regiunea transnistreană.

Comandamentul Operațional de Nord al Ucrainei a declarat că serviciile secrete ucrainene au observat deja convoaiele rusești cu echipament militar nemarcat și personal îmbrăcat în uniforme asemănătoare cu cele purtate de armata ucraineană care se deplasează în zonele din apropierea frontierei Regiunii Cernihiv.

În context, Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control declară că monitorizează în continuare evoluția situației în Zona de Securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #amenitari, #Transnistria, #destabilizare, #Republica Moldova , #Republica Moldova
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Poza MaD
MaD
rank 1
Da mahh rusopitecilor cind dati cu bomba la Herson cum se ..