Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tanchiștii ucraineni încep antrenamentele pe Leopard 2, deși nu există încă o decizie privind expedierea acestor tancuri Kievului

Sambata, 21 Ianuarie 2023, ora 23:01
2867 citiri
Tanchiștii ucraineni încep antrenamentele pe Leopard 2, deși nu există încă o decizie privind expedierea acestor tancuri Kievului
Tanc Leopard 2/ FOTO: DW

Ucraina a fost de acord să-și antreneze tanchiștii pe tancurile germane Leopard 2, deși încă nu a fost luată o decizie oficială de a le trimite la Kiev, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, într-un interviu pentru „Vocea Americii”.

Reznikov spune că pregătirea echipajelor pentru a manevra tancurile Leopard reprezintă un progres, atribuind succesul eforturilor depuse de Polonia.

„Vom începe cu acest lucru şi apoi vom merge mai departe", a declarat acesta, citat de Voice of America.

Reznikov a declarat că speră că Germania va ajunge în cele din urmă la o decizie favorabilă privind tancurile.

„Văd acest lucru într-un mod optimist", a spus Reznikov. "Pentru că primul pas a fost făcut - vom începe misiunile de antrenament cu Leopard 2", a punctat el.

Și antrenamentele pe tancurile Challenger 2 au început în Marea Britanie

Echipajele ucrainene ale sistemelor de artilerie grea se antrenează deja pe teritoriul Marii Britanii, iar tancurile vor ajunge și ele în viitorul apropiat, a declarat ambasadorul Ucrainei în această țară, Vadim Pristaiko.

„Antrenamentul infanteriștilor, și au fost deja pregătiți 10.000, iar de la începutul noului încă 20.000, durează cinci săptămâni. Este greu de spus câți tanchiști vor trebui antrenați - mai ales că sunt și tunari, mecanici și comandanți. Cred că într-o lună se va putea face față. Dacă va fi nevoie, antrenamentul va fi continuat", a spus Pristaiko.

Săptămâna aceasta prim-ministrul Regatului Unit Rishi Sunak și ministrul apărării Ben Wallace au confirmat informația că Marea Britanie va furniza Ucrainei 14 tancuri Challenger 2.

Germania nu a reușit să ajungă la un acord cu principalii săi aliați occidentali în ceea ce privește trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina, în pofida presiunilor tot mai mari din partea NATO și a Kievului de a-și intensifica ajutorul militar înaintea unei potențiale ofensive rusești de primăvară.

Tancurile Leopard 2 sunt văzute ca un vehicul militar modern și vital care ar consolida forțele Kievului, în timp ce războiul cu Rusia se apropie de împlinirea unui an, potrivit CNN.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a negat vineri că Berlinul blochează unilateral livrarea tancurilor Leopard către Ucraina, dar a spus că guvernul este gata să acționeze rapid în această problemă dacă există un consens între aliați, relatează Reuters.

Astfel el subliniază că Germania va avea nevoie de acordul aliaților pentru a da undă verde pentru livrarea tancurilor de fabricație germană în Ucraina, distrugând speranțele Ucrainei privind un transfer rapid.

Treisprezece țări europene, inclusiv Polonia și Finlanda, sunt deja în posesia tancurilor germane moderne Leopard 2, care au fost introduse în 1979 și au fost modernizate de mai multe ori de atunci, potrivit think tank-ului European Council on Foreign Relations.

Multe dintre ele au fost de acord să reexporte unele tancuri la Kiev, dar au nevoie de permisiunea Germaniei. Reprezentanții acestor țări care dețin tancuri Leopard s-au întâlnit în marja unei reuniuni la baza aeriană Ramstein din Germania, potrivit Ministerului portughez al Apărării.

În total, există aproximativ 2.000 de vehicule Leopard 2 răspândite în Europa, la diferite niveluri de funcționare.

Numărul mare de unități care se află deja în apropierea Ucrainei și cerințele de întreținere relativ reduse ale Leopardului în comparație cu alte modele îi determină pe experți să creadă că aceste tancuri ar putea ajuta rapid Ucraina.

„Leopard 2 este un tanc de luptă principal modern (Mbt), bine protejat, cu senzori buni”, a declarat pentru CNN Jack Watling, cercetător principal în domeniul războiului terestru la Royal United Services Institute (RUSI).

„A fost proiectat inițial pentru a fi întreținut de către recruți și, prin urmare, este mai simplu de menținut în luptă decât alte modele NATO, cum ar fi Challenger 2. Există, de asemenea, o linie de producție existentă pentru a menține Leopardurile aprovizionate cu piese de schimb.”, argumentează el.

Leopard funcționează cu motorină, spre deosebire de Abrams, ceea ce face ca consumul de combustibil să fie mai eficient și reduce numărul de camioane de combustibil necesare pentru a le susține funcționare.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #antrenamente, #tanchisti, #tancuri, #leopard 2 , #Razboi Ucraina