Rusia are suficiente drone kamikaze iraniene pentru a lansa atacuri în fiecare zi și a epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 16:14
5645 citiri
Rusia are suficiente drone kamikaze iraniene pentru a lansa atacuri în fiecare zi și a epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei
Drone iraniene Shahed 136 FOTO / centerforsecuritypolicy.org

Rusia are suficiente drone kamikaze iraniene pentru a continua atacurile împotriva Ucrainei în fiecare zi, a avertizat un oficial al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, a declarat că forțele ruse au aprovizionare mai mult decât suficientă de drone Shahed-136 pentru a menține atacul.

„Dronele Shahed sunt acum lansate atât de des încât nu este clar dacă urmăresc să detecteze sau să epuizeze apărarea noastră antiaeriană”, a spus Ihnat. „Probabil că urmăresc atât detectarea, cât și, cu siguranță, epuizarea.”

În ultimele săptămâni, Rusia a folosit UAV-uri pentru a bombarda necruțător orașe și ținte ucrainene.

Rusia a lansat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică un val de atacuri aeriene împotriva Ucrainei, au declarat responsabili militari ucraineni, indicând că sistemele de apărare antiaeriană au respins toate rachetele şi dronele care se apropiau de Kiev, potrivit Reuters.

"Conform informaţiilor preliminare, nicio ţintă aeriană nu a atins capitala", a declarat duminică Serhii Popko, şeful administraţiei militare, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Apărarea antiaeriană a distrus tot ceea ce se îndrepta spre oraş, încă departe de periferie", a indicat el.

Reuters nu a putut să verifice toate aceste informaţii în mod independent.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra Kievului luna trecută, în principal pe timp de noapte, înainte de mult aşteptata contraofensivă ucraineană pentru recucerirea teritoriului ocupat, în ceea ce oficialii ucraineni spun că este o încercare de a provoca suferinţă psihologică în rândul civililor.

Martori au declarat pentru Reuters că au auzit mai multe explozii în regiunea Kievului, dar nu şi în oraş, în urma a ceea ce părea a fi activitatea sistemelor de apărare antiaeriană, care loveau ţinte.

Încă o noapte de teroare din partea invadatorilor ruşi, titrează duminică dimineaţă agenţia de presă Unian. Sirenele au început să sune în jurul orei 01:30 în regiunile de est şi de sud, după care alarma s-a extins treptat în toate regiunile ucrainene, inclusiv la Kiev.

Întreaga Ucraină a fost în alertă de raid aerian timp de aproape trei ore.

Forţele aeriene ucrainene au indicat că au reuşit să distrugă patru rachete de croazieră şi trei drone kamikaze. Au fost vizate obiective ale infrastructurii critice, potrivit acestora, a relatat postul de televiziune local Kanal 24.

Între 01:00 şi 04:00 (ora locală), potrivit postului de televiziune citat, inamicul a lansat cinci drone kamikaze dinspre regiunea rusă Briansk. În acelaşi interval de timp, şase rachete de croazieră Kh-101 şi Kh-555 au fost lansate asupra Ucrainei de şase bombardiere strategice Tu-95MS din zona Mării Caspice.

O parte din ţintele inamicului au fost doborâte de forţele Comandamentulului aerian Est: două rachete de croazieră şi o dronă 'Shahed', conform Kanal24.

Informaţii neverificate care au circulat pe reţele de social media indicau explozii la Krivîi Rih (Krivoi Rog), în sudul Ucrainei, în apropiere de oraşul Kropivniţki (centru) şi în regiunea Sumî (nord-est).

Anterior, un responsabil instalat de Moscova în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a declarat că o dronă a fost doborâtă la Djankoi, în Crimeea, potrivit Reuters.

"Geamurile mai multor imobile s-au spart într-o zonă rezidenţială" în urma incidentului de noaptea trecută, a declarat Oleg Kriucikov, un consilier al administraţiei numite în Crimeea de Moscova, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Toate serviciile funcţionează", a spus el, adăugând că mai multe informaţii vor fi date publicităţii în cursul dimineţii.

Rusia dispune de o bază aeriană la Djankoi. Responsabili ucraineni afirmă că acest oraş şi împrejurimile sale au devenit de mult timp cea mai mare baza militară a Moscovei în Crimeea ocupată, potrivit Reuters.

Dronele explozive au o rază de acțiune de 2000 de kilometri și sunt pline cu explozibili, scrie Business Insider. Dronele relativ mici pot rămâne apoi să zboare deasupra țintelor lor, așteptând momentul potrivit pentru a lovi, înainte de a se prăbuși și de a exploda la impact ca o rachetă clasică.

Atacurile rusești nu vor opri contraofensiva Kievului

Ministrul ucrainean al Apărării, Volodimir Havrilov, a declarat pentru Reuters că, în ciuda barajului de atacuri cu drone și rachete, forțele Kievului sunt încă pregătite să înceapă contraatacul împotriva trupelor ruse care ocupă partea de est a țării.

Havrilov a spus că Rusia încearcă să distragă atenția Ucrainei de la contraofensiva planificată, dar a spus că atacurile cu rachete sunt „o ultimă soluție strategică”, a informat Reuters.

Havrilov le-a mai spus reporterilor că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost „mai mult de 90% eficiente” în oprirea atacurilor, potrivit Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #atacuri, #drone iraniene, #contraofensiva , #Razboi Ucraina