Rusia vrea să atragă în capcană forțele ucrainene înainte de sosirea tancurilor din Occident

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 22:21
7213 citiri
Rusia vrea să atragă în capcană forțele ucrainene înainte de sosirea tancurilor din Occident
Forțele ucrainene trebuie sa țină piep rușilor până sosesc tancurile occidentale FOTO asia.nikkei.com

Rușii adună trupe aeropurtate în Lugansk și unități blindate în sud, în timp ce Wagner continuă asaltul asupra lui Bahmut.

Generalul Gherasimov, care este acum la comanda directă a operațiunilor din Ucraina, face tot posibilul pentru a duce operațiuni ofensive pentru a încerca să atragă rezervele Ucrainei în luptă defensivă și, prin urmare, să le priveze de oportunitatea de a se pregăti pentru operațiuni ofensive.

Rușii speră că, dacă elimină cele mai bune unități ale Ucrainei, vor păstra teritoriul pe care l-au cucerit. Cel puțin pentru următoarele câteva luni, Ucraina trebuie să evite aceste capcane cu echipamentele pe care le are deja, scrie The Spectator.

Dacă Ucraina lansează operațiuni ofensive la începutul anului, ar putea să-și epuizeze rezervele și să piardă un număr critic de vehicule blindate, lăsând-o vulnerabilă în fața Rusiei pentru restul anului.

Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc în regiunea Donețk, în timp ce forțele ucrainene sunt angajate în lupte crâncene în mai multe puncte fierbinți din estul Ucrainei, unde Moscova și-a intensificat ofensiva pe fondul promisiunilor occidentale de a trimite tancuri avansate de luptă Kievului.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că situația pe linia frontului este „extrem de acută”, în special în Donețk, unde a făcut cunoscut că se dau lupte grele la Vugledar și Bahmut, oraș care a fost practic ras de fața pământului de bombardamentele neîncetate ale armatei ruse.

Statul Major General al armatei ucrainene a spus pe 28 ianuarie în obișnuitul său buletin informativ că trupele rusești continuă să preseze cu ofensiva lor în mai multe direcții în regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al armatei Serhii Cerevati e citat de presa ucraineană cu declarația că lupte deosebit de grele se dau la Vugledar, oraș pe care trupele rusești îl asediază de luni de zile fără succes.

Vugledar, localitate care înainte de invazia rusă avea aproximativ 15.000 de locuitori, este important din punct de vedere pentru că acolo se află un important nod de comunicații din sudul regiunii Donețk.

Secretarul Consiliului de securitate din Ucraina, Oleksi Danilov, a declarat Europei Libere că Moscova pregătește o nouă ofensivă pentru 24 februarie, când se împlinește un an de la lansarea invaziei ruse în Ucraina.

Aliații occidentali ai Ucrainei continuă să promită Ucrainei echipament militar pentru a întări capacitatea de apărare a armatei ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate de la Casa Albă John Kirby a spus că Washingtonul anticipează o „perioadă de lupte intense” în lunile care vin, adăugând că nu e nici un semn că războiul se va opri.

Discuții pentru dotarea Kievului cu rachete cu rază lungă de acțiune și avioane militare

Kievul și aliații săi occidentali sunt angajați în discuții „rapide” cu privire la posibilitatea de a dota Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune și avioane militare, a declarat un consilier de top al președintelui Ucrainei, transmite Associated Press.

Susținătorii Ucrainei din Vest „înțeleg cum se dezvoltă războiul” și necesitatea de a furniza avioane capabile să ofere acoperire pentru vehiculele blindate de luptă pe care le-au promis Statele Unite și Germania, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ucraina a declarat vineri că antrenamentele piloților săi cu avioanele de luptă americane F16 vor dura jumătate de an. În acest timp, Kievul își intensifică campania de asigurare a avioanelor de război de a patra generație.

Ucraina a primit un impuls uriaș săptămâna aceasta, când Germania și Statele Unite și-au anunțat intenția de furniza tancuri grele Kievului, care speră acum că vestul va furniza și rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #atacuri, #vugledar, #bahmut, #tancuri , #Razboi Ucraina
Comentarii