Avertismentul șefului mercenarilor Wagner: Evgheni Prigojin nu exclude ca frontul rus să se prăbușească, iar Crimeea să cadă VIDEO

Duminica, 05 Martie 2023, ora 14:21
8019 citiri
Avertismentul șefului mercenarilor Wagner: Evgheni Prigojin nu exclude ca frontul rus să se prăbușească, iar Crimeea să cadă VIDEO
Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner/ FOTO: Twitter

Finanțatorul Grupului de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin, a spus că, dacă forțele ruse, în primul rând militanții de sub controlul său, nu capturează orașul Bahmut din regiunea Donețk și se retrag din oraș, atunci întregul front va cădea în mâinile Forțele Armate ucrainene.

"Frontul se extinde până la granițele Rusiei, poate că va continua să se extindă. Situația va fi neplăcută pentru toate formațiunile paramilitare care protejează interesele Rusiei", prezice Prigojin.

În înregistrarea făcută într-o cameră întunecată, Prigojin își laudă mercenarii fără de care „s-ar prăbuși întreg frontul până la granițele Rusiei sau chiar mai departe”.

„Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuși. Situația va fi neplăcută pentru toate formațiunile militare care protejează interesele Rusiei", a adăugat el, susținând că armata rusă va fi forțată să stabilizeze frontul" în timp ce „Crimeea va cădea" și vor exista „multe alte cataclisme".

Ba mai mult, potrivit „bucătarului Putin”, problema lipsei de proiectile în rândul forțelor wagner nu a fost rezolvată. Și această problemă este cea care poate duce la plecarea lor din Bahmut. De fapt, cu aceasta amenință Prigojin conducerea militară a Federației Ruse.

„Bucătarul lui Putin” sugerează că luptele din Bahmut se dau pentru a nu lăsa trupele Kievului să se concentreze pe alte zone și să salveze reputația trupelor ruse.

Prigojin mai spune că mercenarii săi ar putea fi neplăcut surprinși dacă vor suspecta că autoritățile ruse le-au întins o capcană prin faptul că nu le-au furnizat muniție și întăriri, dar vor ști exact pe cine să dea vina pentru trădare.

Amenințări cu retragerea mercenarilor de la Bahmut

„Și aceasta este exact problema cu lipsa de muniție. ... Luptătorii obișnuiți... Vor veni și vor spune: Șefu', s-ar putea ca această poveste să fie jucată undeva în adâncul Ministerului Apărării, sau poate mai sus, pentru a explica poporului rus de ce am ajuns în acest necaz? Dacă vor să ne întindă o capcană și să spună că suntem răufăcători, și de aceea nu ni se dă muniție și arme și nu ni se permite să întărim personalul, inclusiv condamnații?", își încheie Evgheni Prigojin monologul de aproape 4 minute.

Agenția de presă rusă de stat TASS a publicat o știre despre „căderea frontului”, fiind prima pe site, dar ulterior a fost ștearsă.

Când Prigojin a anunțat vineri că Bahmutul este „practic încercuit”, TASS a avut tot în deschidere știrea, cu toate că până atunci a avut ordin să nu mai publice informații despre grupul Wagner și mercenarii săi, într-o încercare de a opri ascensiunea fondatorului grupului paramilitar.

Fondatorul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a mai publicat sâmbătă o înregistrare video care arată, potrivit declaraţiilor lui, sicrie care conţin trupurile militarilor ucraineni care sunt repatriaţi către teritorii controlate de Kiev, transmite Reuters.

În înregistrarea video, Prigojin, îmbrăcat în uniformă militară, spune: „Trimitem acasă încă un transport cu luptători ai armatei ucrainene. Au luptat cu curaj, dar au pierit. De aceea, ultimul camion îi va duce înapoi în patria lor în cutii".

Patronul grupului paramilitar privat Wagner, i-a acuzat în luna februarie pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi pe şeful Statului Major al armatei ruse Valeri Gherasimov de acțiuni care echivalează cu înalta trădare, potrivit Reuters.

Patronul Wagner a acuzat în repetate rânduri Ministerul Apărării de la Moscova că încearcă să îi fure victoriile, ca în cucerirea bastionului ucrainean Bahmut, în jurul căruia forţele sale au cucerit mai multe localităţi şi spune că armata rusă nu a desfăşurat aici nicio unitate.

Prigojin recunoscuse „foametea totală de muniţie” în rândurile detaşamentelor de mercenari care luptă în Donbas şi a cerut mai multe obuze de la Ministerul Apărării, iar după acuzațiile de trădare le-a primit.

Unitatea condusă de Prigojin, care a lăudat în repetate rânduri armata ucraineană, este vârful de lance în asaltul asupra Bahmutului, a cărui cucerire ar fi pentru trupele ruse un pas către ofensiva spre oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk.

Armata rusă suferă pierderi colosale în lupta pentru Bahmut, oraş din estul Ucrainei, unde se duc bătălii sângeroase, a declarat duminică ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, pentru cotidianul german Bild.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #avertisment, #evgheni prigojin, #santaj armata , #Razboi Ucraina