S-a stabilit ce tip de avion de luptă va fi livrat Ucrainei. Piloții ucraineni au plecat în SUA pentru pregătire

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 22:19
7353 citiri
S-a stabilit ce tip de avion de luptă va fi livrat Ucrainei. Piloții ucraineni au plecat în SUA pentru pregătire
Pilot ucrainean/ FOTO: pravda.ua

Tipul de aeronavă care va fi probabil furnizat Ucrainei în viitor a fost deja stabilit, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iuri Ignat, citat de Zerkalo Nedeli.

"Piloții noștri militari au plecat în Statele Unite, au fost alocate fonduri pentru pregătirea piloților noștri. Cu alte cuvinte, tema aviației nu a părăsit niciodată ordinea de zi. Tipul de aeronavă care va fi probabil furnizat Ucrainei și termenele de pregătire aferente au deja fost hotărâte”, a spus Ignat.

Colonelul din Forțele Aeriene a precizat că problema aprovizionării cu avioane este ridicată constant de conducerea militară superioară a Ucrainei. De asemenea, acest subiect este discutat constant de reprezentanții Ucrainei în diferite cercuri internaționale.

„Am cerut să ni se dea o aeronavă multirol la începutul invaziei Rusiei. Acest lucru este de înțeles, deoarece fără aviație, fără acoperire aeriană de încredere, este foarte dificil să se desfășoare operațiuni de luptă", a adăugat Ignat.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că aviația rusă devine mai activă în timpul escaladării ostilităților pe front.

Luna trecută, viceministrul de Externe ucrainean Andri Melnik a cerut avioane de luptă occidentale şi nave de război pe lângă tancuri, într-un interviu acordat DPA, în urma angajamentului SUA de a oferi sisteme de apărare aeriană Patriot.

Ucraina este foarte recunoscătoare pentru "noii paşi curajoşi" făcuţi de Statele Unite, a declarat Melnik. "Dar este clar: trebuie sparte încă multe tabuuri. Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie", a precizat el.

Altfel războiul s-ar prelungi şi ar aduce mai multă suferinţă, moarte şi devastare pentru Ucraina, a adăugat Melnik.

Potrivit lui Melnik, preşedintele rus Vladimir Putin îşi pregăteşte armata şi cetăţenii pentru un război foarte lung, mobilizând toate resursele disponibile.

"Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor, inclusiv Crimeea, atât timp cât respirăm. Asta e sigur, indiferent ce vor face partenerii noştri", a adăugat el.

Melnik a respins negocierile cu Rusia, numind declaraţiile Kremlinului privind o aparentă disponibilitate de a negocia o "cacealma pură".

El a exclus categoric posibilitatea renunţării de către Ucraina la orice parte a teritoriului său. "Acest lucru este inacceptabil pentru Kiev. Nu o să se întâmple niciodată", a spus Melnik.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Câți ruși e dispus Vladimir Putin să piardă în război: ”Dacă mor pe front, bugetul stă mai bine. Costă mâncare, stau și beau...”
Câți ruși e dispus Vladimir Putin să piardă în război: ”Dacă mor pe front, bugetul stă mai bine. Costă mâncare, stau și beau...”
Andrei Caramitru, fiul regretatului Ion Caramitru, cunoscut analist economic mai ales în spațiul online, a avut o postare interesantă pe Facebook prin care a calculat câți oameni e dispus...
Lokomotiv, aplicația prin care Vladimir Putin este urmărit de CIA. Modul în care sunt colectate datele
Lokomotiv, aplicația prin care Vladimir Putin este urmărit de CIA. Modul în care sunt colectate datele
O companie americană a dezvoltat un program care permite urmărirea mișcărilor lui Putin folosind datele telefonului oamenilor din jurul lui. Această tehnologie este acum folosită de...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #avioane de lupta, #pilot, #pregatire, #SUA , #Razboi Ucraina