Ucraina așteaptă primele avioane F-16 de Anul Nou. Ce trebuie să pregătească Kievul până atunci?

Luni, 21 August 2023, ora 23:43
2183 citiri
Ucraina așteaptă primele avioane F-16 de Anul Nou. Ce trebuie să pregătească Kievul până atunci?
Ucrainenii așteaptă primele avioanele F16 de Anul Nou/ FOTO: af.mil

Ucraina ar urma să primească în următorii ani până la 61 de avioane de luptă F-16 de la Olanda și Danemarca. Primele șase aeronave sunt așteptate în jurul anului nou. Olanda și Danemarca vor oferi Ucrainei avioane de luptă F-16 odată ce vor fi îndeplinite anumite condiții. Unul ține de instrucția piloților ucraineni, care a început deja săptămâna trecută.

Aflat în vizită în aceste două țări, dar și în Suedia unde a discutat despre avioane Gripen, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat anunțul „istoric, puternic și motivant”.

Danemarca a început deja să antreneze piloți și ingineri ucraineni, iar premierul Mette Frederiksen s-a angajat să doneze 19 avioane F-16, a anunțat președintele Ucrainei.

„Sperăm” șase în jurul anului nou, încă opt anul viitor și celelalte cinci în 2025, a adăugat premierul Danemarcei.

Consilierul ministrului apărării, Oleksi Kopitko, a spus că F-16 are nevoie și de piese de schimb, întreținere, arme, infrastructură adecvată și alte lucruri pentru a funcționa pe deplin pe cerul ucrainean. Prin urmare, decizia de a le furniza este doar jumătate din bătălie, a scris el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Kopitka, de acum există acorduri clare cu privire la pregătirea piloților ucraineni și a personalului care va deservi avioanele. Toate acestea corespund memorandumului, care a fost semnat la Vilnius în iulie de către membrii „coaliției aviatice”, formată din 11 țări.

Prin urmare, a concluzionat consilierul Oleksi Reznikova, este de așteptat ca echipajele și tehnicienii „să fei instruiți exact în numărul care a fost convenit”.

"În momentul de față, se formează configurația: cine va transfera ce, cât și când. Pentru că avioanele sunt jumătate din luptă. Infrastructura terestră (și există echipamente speciale). Muniție (rachete, bombe, proiectile - o plăcere scumpă + nu producem, trebuie să le luăm de la cineva sau să cumpărăm). Întreținere și reparare (piese de schimb – obținere, cumpărare, producere sub licență etc.)," ​​​​a explicat Kopitko.

El a adăugat că toate acestea vor trebui incluse și în buget.

Avioanele F-16 nu vor fi transferate până când piloții și echipajele de la sol nu vor fi instruiți corespunzător. Procesul va dura șase luni, la care se adaugă alte patru luni pentru ca militarii ucraineni să învețe limba engleză tehnică la standardul necesar, subliniază The Guardian.

Prin urmare, se așteaptă ca avioanele de luptă occidentale să zboare în misiuni de luptă în Ucraina cel mai devreme în 2024.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Câți ruși e dispus Vladimir Putin să piardă în război: ”Dacă mor pe front, bugetul stă mai bine. Costă mâncare, stau și beau...”
Câți ruși e dispus Vladimir Putin să piardă în război: ”Dacă mor pe front, bugetul stă mai bine. Costă mâncare, stau și beau...”
Andrei Caramitru, fiul regretatului Ion Caramitru, cunoscut analist economic mai ales în spațiul online, a avut o postare interesantă pe Facebook prin care a calculat câți oameni e dispus...
Doi ani de război în Ucraina. Militarii ucraineni sunt depășiți numeric și epuizați, dar încă au motivație să lupte. Lipsa armamentului, cea mai mare problemă
Doi ani de război în Ucraina. Militarii ucraineni sunt depășiți numeric și epuizați, dar încă au motivație să lupte. Lipsa armamentului, cea mai mare problemă
Războiul din Ucraina intră sâmbătă în cel de-al treilea an. Reuters a intervievat peste 20 de soldaţi şi comandanţi ucraineni din unităţi de infanterie, drone şi artilerie de pe...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #avioane F 16, #pregatire, #piloti, #mecanici , #Razboi Ucraina