Ucraina a instalat un ecran gigant la granița cu Belarus pentru a prezenta atrocitățile rușilor

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 23:03
3605 citiri
Ucraina a instalat un ecran gigant la granița cu Belarus pentru a prezenta atrocitățile rușilor

Ucraina a instalat un ecran gigant la granița cu Belarus pentru a-i informa pe vecinii belaruși despre realitățile invaziei Rusiei. Aici sunt difuzate mesajele lui Zelenski și videoclipuri despre crimele de război ale rușilor.

Pe drumul ce leagă Ucraina de Belarus din regiunea Jitomir a fost instalat un proiector cu un ecran imens, pe care sunt difuzate pentru belaruși videoclipuri despre războiul din Ucraina, mesajele președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski și fotografii cu steaguri alb-roș-alb, scrie agenția belarusă „Belsat”.

Ceea ce arată proiectorul uriaș este clar vizibil și audibil în Belarus. A difuzat și un clip cu discursul președintelui Belarusului, Aleksandru Lukașenko, în care promite că va sprijini Rusia, filmări ale consecințelor loviturilor rusești asupra orașelor ucrainene, efectuate de pe teritoriul Belarusului și despre crimele rusești din Bucea. De asemenea, ei arborat acolo steaguri alb-roșu-alb și au difuzat un fragment din apelul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski către belaruși să nu participe la război.

Comitetul de frontieră de stat din Belarus nu a comentat încă despre amplasarea proiectorului, dar mai înainte s-a plâns în mod repetat că ucrainenii „provocă” polițiștii de frontieră din Belarus.

Rusia absoarbe din ce în ce mai mult Belarusul

Președintele Belarusului Alekander Lukașenko și președintele Rusiei Vladimir Putin s-au întâlnit la Moscova pe 5 și 6 aprilie pentru a discuta despre integrarea ulterioară în cadrul Uniunii Rusia-Belarus. De fapt, Rusia absoarbe din ce în ce mai mult Belarus, susțin analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Pe 5 aprilie, Putin și Lukașenko au un tête-à-tête, iar pe 6 aprilie au luat parte la o ședință a Consiliului Suprem de Stat al Uniunii, unde au discutat probleme de integrare în domeniile securității, economie, apărării, culturi și sfera umanitară.

Putin a spus că oficialii ruși și belaruși au finalizat 74% din programele Uniunii. Este vorba despre crearea unui sistem unic de impozite, măsuri de formare a standardelor comune pentru industria ambelor țări, precum și eforturi de unificare a legislației comerciale din Belarus și Rusia, în scopul înlocuirii importurilor (probabil pentru a înlătura sancțiunile occidentale) și sprijinirea industriei microelectronice.

„Este probabil ca Kremlinul să depună un efort pe mai mulți ani pentru a include elemente ale bazei industriale de apărare în Belarus și este posibil ca ambele state să folosească eforturile de integrare economică ale celor două state pentru a-și consolida eforturile actuale de eludare a sancțiunilor. Putin și Lukașenko au subliniat probabil, de asemenea, consolidarea cooperării economice pentru a asigura în mod fals publicul rus și belarus că regimurile de sancțiuni occidentale nu vor avea consecințe pe termen lung”, se arată în raportul ISW.

Analiștii ISW au prezis că Kremlinul va încerca probabil să forțeze Belarus să se integreze în continuare într-un stat unional.

Quarterly Report - Editia 4

O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a serviciului de informaţii al Apărării (GUR) din Ucraina a atacat duminică un radar de detectare a ţintelor cu rază lungă de acţiune "Voronej M", situată în Orsk, în regiunea...
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
Cea mai mare problemă a lui Volodimir Zelenski, pe frontul din Ucraina. Ce s-ar fi întâmplat fără sprijinul NATO
La mai bine de un an și jumătate de când Rusia a reușit să cucerească teritoriile considerate „pro-ruse” din estul Ucrainei, se pun mai multe probleme în discuție: cât va mai susține...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Belarus, #ecran, #granita, #atrocitati , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza valy9
valy9
rank 1
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Sa puna una si inspre polonezi